ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ

Διαμαρτυρία για τα «αγροτοδικεία» το πρωί στη Λάρισα

Αθώοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας οι επτά αγρότες που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών και κατάληψη οδοστρώματος συμμετέχοντας στο μπλόκο του Γερακαρίου Αγιάς κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων το χειμώνα του 2016.

«Πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η διαμαρτυρία», τόνισε ο εισαγγελέας που πρότεινε και την απαλλαγή τους, ενώ από το πρωί εκπρόσωποι φορέων και αγροσυνδικαλιστές στάθηκαν στο πλευρό τους πραγματοποιώντας σχετική συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

Εκπρόσωποι φορέων από τη Λάρισα και την Αγιά, μέλη της ΕΟΑΣΝΛ και του Εργατικού Κέντρου παρουσία και του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη διαμαρτυρήθηκαν για τα «αγροτοδικεία», τονίζοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχισθεί παρά τις διώξεις.

«Πρόκειται για την επιβίωσή μας και φυσικά οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν διώκονται», τόνισαν οι συνδικαλιστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως νέο δικαστήριο που αφορά σε αγροτικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 14 Μαρτίου στη Λάρισα, καθώς στο «σκαμνί» του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσουν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας και τα μέλη του Συντονιστικού Κ. Τζέλλας και Β. Μπούτας που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας την ίδια χρονική περίοδο.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ