ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Το Σάββατο  10-3-2018 , στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Λαμπρούλη Γ. και αντιπροσωπεία της Τ.Ε. του κόμματος, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Χασιώτης, ο αντιπρόεδρος  Αλέξανδρος Μαραμής, το μέλος Βασίλης Κανδυλάρης.

Στη συζήτηση ο πρόεδρος και τα μελή του Δ.Σ. εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα παράλια του Δήμου Αγιάς και Τεμπών (παράλια Ν. Λάρισας) που επιδεινώθηκε με τις τελευταίες  πλημμύρες  και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν .

Αναφέρθηκαν  ότι υπάρχει  σοβαρή καθυστέρηση στην  προώθηση πολεοδομικών σχεδίων στους παραλιακούς οικισμούς, τις δημόσιες υποδομές και την οδοποιία  με έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, την προώθηση έργων στα δυο εγκαταλειμμένα  σημαντικά λιμάνια του Νομού, Αγιοκάμπου και Στομίου,  έργα που η καθυστέρηση τους  εδώ και χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή αλλά και από τις δημοτικές αρχές και την περιφέρεια, εμποδίζουν  την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ταυτόχρονα επισήμαναν τα ζητήματα των πλειστηριασμών που αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες και τη δυσβάστακτη φορολογία που επωμίζονται καθημερινά από την πολιτική των κυβερνήσεων και των δήμων.   Ζήτησαν τη στήριξη και  την προώθηση όλων αυτών των σοβαρών  προβλημάτων .

Ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία  στην κουβέντα  με τους επαγγελματίες τόνισαν ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες  του Νομού μας, έχει σχέση με την  πολιτική  που ακολουθεί  η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Έτσι μπροστά στο να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι να προχωρήσει η  αξιολόγηση  και τα προαπαιτούμενα, για  να  ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, συνθλίβονται οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες.

Ο σημερινός δρόμος ανάπτυξης, είναι δρόμος συγκέντρωσης της παραγωγής, του εμπορίου, των υπηρεσιών, δρόμος που εξασφαλίζει και διαιωνίζει την αντικειμενική κυριαρχία των μονοπωλίων σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Επισήμαναν, ότι αυτή  η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιπαλεύεται μόνο  μέσα από την  οργανωμένη πάλη μέσα  από τα σωματεία και σε συσπείρωση με τους εργαζομένους τους φτωχούς αγρότες, συγκροτώντας  μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα κατευθύνει την πάλη της ενάντια στα μονοπώλια.

Τέλος η αντιπροσωπεία και ο βουλευτής παρέδωσαν στην αντιπροσωπεία την επερώτηση που κατέθεσε  το κόμμα στη βουλή για τις τελευταίες πλημμύρες και τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν,  δεσμεύτηκαν με τις δυνάμεις που διαθέτει το κόμμα σε περιφέρεια δήμους και βουλή θα προωθήσουν τα ζητήματα που έθεσαν, θα απαιτήσουν λύσεις για όλα  τα απαραίτητα έργα και τις υποδομές  στα  παράλια του Ν Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ