ΤΟ «ΜΑΓΙΚΟ ΦΑΣΟΛΙ» ΤΟΥ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΤΕΦΙ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

Το αδιαχώρητο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κουκλοθέατρο του Μύλου, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν το έργο «Το μαγικό φασόλι» από το Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Ξεκαρδιστικοί διάλογοι και απολαυστικοί ήρωες-κούκλες, σε μια ιστορία βασισμένη στο παλιό ελληνικό λαϊκό παραμύθι ενθουσίασαν το κοινό, ενώ σε μια όμορφη στιγμή της παράστασης, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις παραγωγές του Τιριτόμπα, στη σκηνή εμφανίστηκε ένα ντέφι απ’ τα παλιά!

Πρόκειται για αντικείμενα που κατά καιρούς ανακαλύπτουν τα παιδιά του Τιριτόμπα ανάμεσα σε παλιά πράγματα του θιάσου και τα ενσωματώνουν στις παραστάσεις τους επιλέγοντας έτσι να έχουν πλάι τους αντικείμενα των αείμνηστων ιδρυτών του Τιριτόμπα, Σοφίας Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου που ενδεχομένως δεν «ανέβηκαν» ποτέ στη σκηνή!

Το χειροποίητο όργανο, που εντοπίστηκε πριν 4 χρόνια στις αποθήκες του κουκλοθεάτρου, μαζί με τις νέες… ανακαλύψεις των παιδιών, θα πάρει τη θέση του στο Μουσείο Κούκλας με το τέλος της σχολικής σεζόν, όσο για την παράσταση συνεχίζεται με καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλ. 2410251657.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ