849 ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

849 προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε 242 παιδιά, από γιατρούς και οδοντιάτρους της Λάρισας, που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2018.

Το κινητό πολύϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», για ακόμα μία φορά υπήρξε το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν την παιδική και την εφηβική ηλικία.

Στο κάλεσμα του Οργανισμού, για την οργάνωση και την πραγματοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής για τα παιδιά της Λάρισας, ανταποκρίθηκαν ένθερμα και ένωσαν τις δυνάμεις τους, ο Δήμος Λάρισας , η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και οι τοπικοί Υγειονομικοί Φορείς. Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο, στελεχώθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και από οδοντίατρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Καθημερινά, οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί γιατροί, φιλοξενήθηκαν στα 4 αυτόνομα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», διενεργώντας προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και μαθήτριες διαφόρων ηλικιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του κινητού πολύϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, ανέλαβε περιπτώσεις παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω στήριξης.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναδεικνύοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης, του υγιή εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία και τη φιλοξενία:

  • Τον Δήμο Λάρισας και τις Υπηρεσίες του
  • Τους Γιατρούς και τους Οδοντιάτρους
  • Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας
  • Τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας
  • Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
  • Τη Διεύθυνση Τροχαίας Λάρισας
  • Την εταιρεία Θεσσαλία Security
  • Το Ξενοδοχείο Διόνυσος
  • Το Bruno Coffee Stores

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ