ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη είχαν το πρωί της Τρίτης κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Γεωργίου στη Λάρισα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Τετάρτης στην οδό Βόλου, που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή κοπέλα.

Επιτροπή φορέων της συνοικίας κατέθεσε σχετικό υπόμνημα ζητώντας τη μετατροπή τη οδού σε αστική, με παράλληλη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που απαγορεύει την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε δρόμους όπως η οδός Λάρισας – Βόλου, σε μια διάταξη που ναι μεν ισχύει αλλά δεν εφαρμόζεται λόγω έλλειψης αστυνόμευσης!

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε πως πρώτος και άμεσος στόχος είναι η σηματοδότηση του δρόμου, η τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων για την κίνηση των φορτηγών και φυσικά οι αυστηροί έλεγχοι.
«Η οδός Βόλου δεν μπορεί να αποχαρακτηριστεί  καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικός, παράπλευρος δρόμος, όπως ορίζει η νομοθεσία», εξήγησε ο κ. Καλογιάννης, ενώ από την πλευρά των κατοίκων τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής νέου δρόμου που θα συνδέει τον κόμβο Βιοκαρπέτ με την περιοχή της 110 Πτέρυγας Μάχης, κάτι που προβλέπεται από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαρισαίων. Όπως τονίστηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι μακροπρόθεσμος, ωστόσο συμφωνήθηκε ότι πρέπει να αποτελέσει την επιδίωξη της συνοικίας και συνολικά της πόλης.

Στη συνάντηση τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν την συνοικία, ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Δημ. Μαβίδης και ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Κ. Ζέβλας, αξίζει δε να επισημανθεί πως όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες τοπικοί φορείς και βουλευτές θα ζητήσουν ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να ξεκινήσουν παρεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους κάτοικοι της συνοικίας είχαν ανάλογη συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τονίζοντας πως με την ισχύουσα κατάσταση η οδός Βόλου έχει χαρακτηρισθεί ως τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού και ως εκ τούτου επιτρέπεται η διέλευση βαρέων οχημάτων, αν και ο δρόμος βρίσκεται στην ουσία στον αστικό ιστό της Λάρισας, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή και αναμένεται να ξεκινήσουν σε 1,5 μήνα περίπου και αφορούν στη διάθεση 7,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων με παράπλευρες οδούς, ώστε να αποφεύγονται τροχαία που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Στο υπόμνημά τους οι κάτοικοι της περιοχής εκτός της μετατροπής της οδού Βόλου σε αστική προτείνουν ακόμη τα εξής:

Να πραγματοποιηθεί η επέκταση του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ προς την οδό Βόλου

Να εξετασθεί η υλοποίηση των προτάσεων μελέτης μαθητών του 7ου Γυμνασίου για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

Επίσπευση των εργασιών έναρξης κατασκευής κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της οδού Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή

Υπόγεια διάβαση πεζών και ποδηλάτων για τη διέλευση της οδού Κ. Καραμανλή

Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης (Βόλου και Σικελιανού) ή επαναλειτουργία των σηματοδοτών

Ποδηλατοδρόμο στην οδό Κάρλας και τέλος τοποθέτηση σήμανσης στην οδό Δούκα για την υποχρεωτική κίνηση των βαρέων οχημάτων προς την οδό Κ. Καραμανλή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ