Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Για μια ακόμη φορά η ΔΑΣ ΟΤΑ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σύλλογο υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας. Στις κάλπες προσήλθαν 1151 υπάλληλοι για να εκλέξουν την νέα 9μελή διοίκηση και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2018
  ΨΗΦΟΙΕΔΡΕΣ
Εγγεγραμμένοι19059
Ψήφισαν1151 
Έγκυρα1115 
Άκυρα-Λευκά36 
ΔΑΣ4314
ΠΑΣΚΕ

ΣΥΝ.ΑΝ

2802
ΣΥΝ+ΛΑΕ2602
ΔΑΚΕ1421
Αριστεριστές0 
«ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ»0

Τα αποτελέσματα για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ έχουν ως εξής:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2018
  ΨΗΦΟΙΕΔΡΕΣ
Εγγεγραμμένοι140420
Ψήφισαν892 
Έγκυρα86813
Άκυρα-Λευκά24
ΔΑΣ3115
ΠΑΣΚΕ(ΣΥΝ.ΑΝ)2283
ΣΥΝ+ΛΑΕ1803
ΔΑΚΕ1492
Αριστεριστές0
«ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ»0 

Για να δείτε συγκριτικά αποτελέσματα των φετινών και προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων πατήστε ΕΔΩ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ

Σε ανακοίνωση με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

“Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Λάρισας απευθύνει αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στους συναδέλφους και συναδέλφισσες, που για μια ακόμα φορά την ανέδειξαν πρώτη δύναμη με διαφορά και ποσοστό 38,7% στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας που πραγματοποιήθηκαν 6,7,8, Μάρτη 2018.

Η πρωτιά αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί επιτεύχθηκε κόντρα στην οργανωμένη και λυσσώδη

προσπάθεια των παρατάξεων της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (πρώην ΠΑΣΚΕ), της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (πρώην ΔΑΚΕ), της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΜΕΤΑ-ΑΣΚ ΟΤΑ μαζί, αλλά και άλλοι), και των μηχανισμών των δημοτικών αρχών -και όχι μόνο – που επιστρατεύτηκαν για βοήθεια τους, προκειμένου να μειώσουν τη δύναμη της ΔΑΣ και να σταματήσουν την προσπάθεια της για τον ταξικό προσανατολισμό του σωματείου.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τους Δήμους του ν. Λάρισας μόνιμους και συμβασιούχους, που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Μέσα από τη μάχη των αρχαιρεσιών βγαίνουμε πιο δυνατοί ώστε να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων απέναντι στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Όλοι οι υποψήφιοι που δώσαμε τη μάχη αυτή, μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, από όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες, θα είμαστε μπροστά ώστε να συμβάλλουμε στην αγωνιστική και οργανωτική ισχυροποίηση του συλλόγου, απέναντι στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου, που θέλουν τον σύλλογο να είναι χειροκροτητής και υποστηρικτής των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και τα μέλη του ΔΣ «παράγοντες» – κολλητούς με τις δημοτικές αρχές, που «λύνουν» προβλήματα a la kart με αντάλλαγμα την ψήφο του κάθε συναδέλφου.

Υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα τι ψήφισαν ότι θα έχουμε ως σημαία του αγώνα μας, τη σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Θα παλέψουμε να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων το σύνθημα κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ, θα οργανώνουμε την πάλη ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, την αντιδραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης, τη λεγόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά «ατυχήματα».

Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία θα μπούμε μπροστά στον αγώνα να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Καθημερινά και ακούραστα θα οργανώσουμε την πάλη, για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα, όσες δυσκολίες και να έχει, στους τόπους δουλειάς, ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Να αποσπάσουμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και υπολογισμό του 2016 και 2017, την κατάργηση όλου του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου της κρατικής αντιδραστικής «αξιολόγησης». Θα μπούμε μπροστά στον αγώνα ώστε να αποτραπούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – ΕΕ – δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε να στρατευτούν με την ενεργή συμμετοχή τους όλοι οι εργαζόμενοι”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.