ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΠΟ 1/7 ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απόφαση εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας επί της αίτησης αναστολής των διευθυντών σχολείων β/βαθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  οι οποίοι είχαν καταθέσει δηλώσεις προτίμησης στα σχολεία του νομού, μετά το πέρας της διαδικασίας, διατάσσοντας

την εν μέρει αναστολή της ανάκλησης από τις διευθυντικές τους θέσεις αποκλειστικά  μέχρι και τις 30-06-2018.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, αποφάσισε, αφού δέχθηκε το εκπρόθεσμο των δηλώσεων προτίμησης, σε πνεύμα κοινωνικής αλλά και παιδαγωγικής ευαισθησίας και προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδίως στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που καλούνται να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ότι η αντικατάσταση των εν λόγω  διευθυντών θα πρέπει να λάβει χώρα αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού έτους.

Οι δικαστές προέκριναν ως εξαιρετικό λόγο δημοσίου συμφέροντος την προστασία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, και συνεπώς, η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πρόκειται να ενεργοποιηθεί από την 1η/7/2018.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης το paidis.com ζήτησε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου να σχολιάσει τα νέα δεδομένα.

Η κ. Αναστασοπούλου ανέφερε:

“Η δίκαιη αυτή απόφαση κάνει μικρότερο το άχθος της διοικητικής απόφασης που ήμουν υποχρεωμένη από την κείμενη νομοθεσία να λάβω, αφού εν προκειμένω οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα «χρεωθούν» τις όποιες μη σύννομες ενέργειες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ