ΜΑΞ.  ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Συνάντηση με τον βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και  είχε ως αντικείμενο το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου σε σχέση με την επιβαρυμένη κυκλοφορία

της οδού Βόλου και στην σκιά του πρόσφατου θλιβερού περιστατικού του θανάτου της νεαρής κοπέλας σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη διασταύρωση της οδού Βόλου με την οδό Κ. Καραμανλή. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος σε επιστολή του προς τον κ. Καλογιάννη είχε ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα της ανάληψης πρωτοβουλίας από την πλευρά του δημάρχου Λαρισαίων με στόχο τον προγραμματισμό σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών.

Ετσι, ο δήμαρχος Λαρισαίων συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον κ. Χαρακόπουλο, όπου συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και οι τρόποι λήψης άμεσων μέτρων με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος που προκαλεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου. Βεβαίως όπως τονίστηκε το πρόβλημα και οι λύσεις απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες, αφού είναι δεδομένο ότι στην υπόθεση εμπλέκονται με διαφορετικούς τρόπους αρχές και υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις και για την χάραξη του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τη δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την παράκαμψη της πόλης από οχήματα βαρέως τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Καλογιάννης συμφώνησαν ότι η  πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανακατασκευή της οδού Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς θα βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο για τη συνάντηση που είχε με επιτροπή κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, στην οποία συμφωνήθηκε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα βελτίωσης της σήμανσης, αλλά και η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σε ότι αφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα τονίστηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η δρομολόγηση κατασκευής νέας οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τον κόμβο Βιοκαρπέτ με την 110 Πτέρυγα Μάχης, πρόβλεψη που υπάρχει στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Λάρισας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, αφού υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών και των εμπλεκομένων παραγόντων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com