ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Του Νίκου Κουβέλα, κατοίκου Αμπελώνα, γεωργοκτηνοτρόφου

Γνωστό είναι πως η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Τσιόπα, έχει εγκαταλείψει  εντελώς το αμαξοστάσιο του Αμπελώνα, παρά τα αλλεπάλληλα παράπονα και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Αμπελωνιτών.

Αυτό, όμως, που δεν είναι γνωστό είναι πως το αμαξοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή, η οποία φιλοξενεί απόβλητα κάθε είδους, από ανενεργούς κάδους σκουπιδιών μέχρι σωρούς ξερών φύλλων, που κάτω από τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες κρύβουν  κινδύνους  μεγάλης πυρκαγιάς, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου.

Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι  η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας του Αμπελώνα και ο αντιδήμαρχος κ. Κουτσοδήμος κατοικούν κοντά στο αμαξοστάσιο, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του.

Βέβαια, η μεταχείριση που δείχνει στο αμαξοστάσιο η δημοτική αρχή δεν μας εκπλήσσει.Οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν τον Αμπελώνα.Το αμαξοστάσιο θα σεβαστούν;Προκαλεί θλίψη, όμως, το γεγονός αυτό, γιατί υποτίθεται πως πρώτη η δημοτική αρχή πρέπει να φροντίζει τους δημοτικούς χώρους, για να δίνει και το καλό παράδειγμα στους δημότες.

Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους υπευθύνους.Καλά θα κάνουν, όμως, να κοιτάξουν με προσοχή το φωτογραφικό υλικό που προσκομίζουμε, μήπως και ευαισθητοποηθούν, για να πράξουν τα αυτονόητα.Διαφορετικά, ας πάνε στο σπίτι τους, μήπως και γλιτώσει ο Αμπελώνας από τα τραγικά τους σφάλματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ