ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΩΝ

Στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. με εκπροσώπους της Π.Κ.Ε., μετά από αίτημά της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε τρέχοντα θέματα του Οργανισμού και η Π.Κ.Ε. διατύπωσε την αγωνία της για την επιστροφή του Ε.Ε.Σ. στην κανονικότητα μέσω της διενέργειας αρχαιρεσιών και την ανάδειξη αιρετής διοίκησης.

Από την πλευρά του, το νέο Κ.Δ.Σ. διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι γίνεται κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε ο Οργανισμός να οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης, όπως ορίζει η απόφαση 440/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Π.Κ.Ε. υπέβαλαν και ορισμένα αιτήματα, κυρίως σχετικά με την άρση αδίκως επιβληθέντων ποινών, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι αυτά θα εξεταστούν με προσοχή, και κάθε απόφαση θα ληφθεί με βάση το Καταστατικό του Ε.Ε.Σ. και τις αρμοδιότητες του παρόντος Κ.Δ.Σ.

Εκ μέρους του Κ.Δ.Σ. παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Πρέσβης ε. τ., κ. Αλέξης Αλεξανδρής, η Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, η Γ’ Αντιπρόεδρος, κ. Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος. Την Π.Κ.Ε. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Τάσος Βασιλείου ( Λάρισα ), ο Αντιπρόεδρος κ. Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς), η Γενική Γραμματέας κ. Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη), το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Κοκκίνης (Τρίπολη) και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, κ. Φώτης Βακιρτζηδέλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης μα μέλη της αντιπροσωπείας της Π.Κ.Ε. εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τα αποτελέσματα της και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Μας ικανοποίησαν απολύτως οι θέσεις του νέου Κ.Δ.Σ. στα, καθοριστικά για το μέλλον του Ερυθρού Σταυρού, θέματα της διενέργειας εκλογών με καθεστώς διαφάνειας και της άρσης των άδικων τιμωριών που πλήγωσαν την πλειοψηφία των Εθελοντών. Θέματα στα οποία αναφέρθηκε με σαφήνεια και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Πρέσβης ε. τ., κ. Αλέξης Αλεξανδρής στην Διημερίδα εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που διοργάνωσε το Δ.Σ. και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγ. Νικολάου, το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Μαρτίου. Περιμένουμε να γίνουν και πράξη οι εξαγγελίες αυτές και τότε είναι σίγουρο πως ο Ε.Ε.Σ. θα μπει στον δρόμο της κανονικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του. Σημαντικά για μας, τους Εθελοντές, είναι ότι – επιτέλους – βρέθηκε ένα Κ.Δ.Σ. το οποίο συνομίλησε μαζί μας και άκουσε τα αιτήματα μας όπως και η επιμονή των μελών του Κ.Δ.Σ. στην νομιμότητα και στην διαφάνεια».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com