ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Στη Λάρισα 22-23/4 ο Γάλλος συγγραφέας Φ. Σοντάγκ

Με το έργο του Γάλλου Φρ. Σοντάγκ «Υπό έλεγχο» το Θεσσαλικό Θέατρο ανοίγει νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, καθώς η παράσταση θα ανέβει από την «Πειραματική Σκηνή» του, που δημιουργείται για πρώτη φορά στη Λάρισα.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ενώ με αφορμή τις παραστάσεις και τη νέα απόπειρα του θεάτρου παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σχετική συνέντευξη τύπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θ.Θ Κυριακή Σπανού αναφέρθηκε σε μια παράσταση «που διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση», περιγράφοντας με ανάγλυφο τρόπο ένα έργο όπου «η διαρκής διαφάνεια δημιουργεί τελικά τον τρόμο του Μεγάλου Αδερφού».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου η κ. Σπανού αναφέρθηκε στους στόχους της Πειραματικής Σκηνής, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως ο Γάλλος συγγραφέας του έργου θα επισκεφθεί τη Λάρισα στις 22 και 23 Απριλίου, παραχωρώντας και master class, ενώ την Κυριακή 18 Μαρτίου ο σκηνοθέτης της παράστασης Θ. Χαλκιάς και η σκηνογράφος Γ. Μπούρδα θα πραγματοποιήσουν βιωματικά εργαστήρια στο χώρο του θεάτρου του Μύλου (10.30-14.00).

«Τίποτα δεν είναι δόκιμο και οικείο σε μια πειραματική σκηνή», υπογράμμισε η κ. Σπανού, ενώ παίρνοντας το λόγο ο σκηνοθέτης Θ. Χαλκιάς μίλησε για ένα έργο «όπου ο συγγραφέας φτάνει στα άκρα με μια μπρεχτική μέθοδο, για να διαπιστώσουμε τελικά πως το παραμύθι που παρακολουθούμε επί σκηνής συμβαίνει και στη ζωή μας»!

Νωρίτερα στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας μίλησε για τη δημιουργία της Πειραματικής Σκηνής, καλωσορίζοντας κάτι που έλειπε από την πόλη και το Θεσσαλικό Θέατρο και το οποίο θα αποτελέσει «πλατφόρμα διαλόγου», πέρα από το ποιοτικό θέαμα που θα προσφέρει στο κοινό.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Έξι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Όμως σ’ αυτό το σύμπαν της γενικευμένης επιτήρησης δεν αργούν να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα. Οι συνέπειες είναι ακραία κωμικές ή τραγικές, οι αντιδράσεις είναι απρόσμενες και η κατάληξη είναι απρόβλεπτη. Σ’ αυτή την κοινωνία του μέλλοντος (ή μήπως του παρόντος;) γεννιούνται αμέτρητα ερωτήματα. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία
Η παράσταση εμπνέεται απ΄ την αισθητική ταινιών επιστημονικής φαντασίας και εικόνες του μέλλοντός μας.

Μετάφραση : Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία : Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά – Κοστούμια : Γεωργία Μπούρδα
Μουσική : Κώστας Βόμβολος
Κίνηση : Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου
Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες : Παύλος Μαυρίδης
Τρέιλερ: Life of film Productions
Αφίσα: Μουτζούρα
Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Σεβίνα Μαραγκού, Δημήτρης Μαμιός, Βασιλικη Σουρρή, Δημήτρης Τσικούρας

«ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Παραστάσεις: Πέμπτη: (λαϊκή απογευματινή) 7.00μ.μ.
Παρασκευή: 9.00μ.μ
Σάββατο: 9.00μ.μ
Κυριακή 7.00μ.μ.

Θα γίνονται παραστάσεις για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Τετάρτη με Παρασκευή: 11.00π.μ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ