ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υλοποιώντας το πρωτόκολλο συνεργασίας του με τη Greenpeace και σε συνεργασία με θεσσαλική εταιρεία περιβαλλοντολόγων ο δήμος Λαρισαίων προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στην ενεργοποίηση φωτοβολταϊκού συστήματος 15kw που εγκαταστάθηκε στη στέγη του 4ου Γυμνασίου Λάρισας.

Το σύστημα πρόκειται να ρευματοδοτήσει κοινωνικές δομές του «Ροδοπούλειου», στη συνοικία Αβέρωφ, ενώ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης υπογράμμισε πως ουσιαστικά πρόκειται για μια συνεργασία η οποία ανοίγει την υπόθεση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς τους πολίτες και στοχεύοντας σε μια «πράσινη» Λάρισα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας θα υπάρξουν ανάλογες μονάδες που αναμένεται να καλύψουν ανάγκες κοινωνικών δομών του δήμου, όπως και ανάγκες του βιολογικού καθαρισμού και των αντλιοστασίων, με μείωση των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑΛ κατά 60%, ενώ στη σκέψη της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου που θα παράγει ενέργεια για κοινωνικές δομές και φτωχά νοικοκυριά.

Παίρνοντας το λόγο ο υπεύθυνος εκστρατείας για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace Τ. Γρηγορίου περιέγραψε μια εξαιρετική συνεργασία, τονίζοντας πως πρόκειται για καινοτόμο έργο, αφού το φωτοβολταϊκό δεν χρειάζεται να είναι στο σημείο κατανάλωσης.

“ Μπορούμε να βάλουμε φωτοβολταϊκά εκεί που υπάρχει χώρος και η ενέργεια να καταναλώνεται όπου θα υπάρχει ανάγκη. Το πλαίσιο του «αλλού παράγω, αλλού καταναλώνω» σε συνδυασμό με τις ενεργειακές κοινότητες μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται κοινωνική πολιτική”, κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ