Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

“Την καθολική εφαρμογή της νομοθεσίας περί ισοτιμίας ιατρικής υπογραφής, η οποία σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγείται, σύμφωνα και με καταγγελίες Ιατρικών Συλλόγων”, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας ερώτηση

προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι “η νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρης ισοτιμία της υπογραφής όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, καταστρατηγείται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι  της χώρας”.

Επισημαίνουν ακόμη, πως “σύμφωνα με εγκυκλίους που εκδίδονται από Υπουργεία (π.χ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων) ή φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο (π.χ. Δ.Ε.Η. Α.Ε), οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αίτησης βραχυπρόθεσμων αναρρωτικών αδειών υποχρεούνται να προσκομίσουν στην υπηρεσία τους ιατρικές βεβαιώσεις από γιατρό συμβεβλημένο με το Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τόσο όμως ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας όσο και η νομοθεσία περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής (Ν. 3418/2005 & Ν. 3627/2007) ορίζουν ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης από το θεράποντα ιατρό χωρίς επιπλέον περιορισμούς”.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτούν την αρμόδια Υπουργό:

  1. Έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι που παραβιάζουν τη νομοθεσία και αν ναι από ποια Υπουργεία/Φορείς;
  2. Με ποιο τρόπο προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή του νόμου σχετικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής;
  3. Θα προχωρήσετε στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ