ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η Λ. ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Τη δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου του Αγροτικού Κινήματος ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου από το Μνημείο του Αγρότη στο Κιλελέρ η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Όπως ανακοινώθηκε ήδη έχει δεσμευθεί ποσό ύψους 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση των μελετών που αφορούν στην κατασκευή του μουσείου, ενώ όπως τόνισε η κ. Κονιόρδου ο χώρος των 10 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το δήμο Κιλελέρ «θα καταστεί κέντρο με βασικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Άγνωστο παραμένει το ποιος θα είναι ο φορέας που θα αναλάβει και τη λειτουργία του μουσείου, κάτι που επισημάνθηκε στις δηλώσεις του δημάρχου Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλου που τόνισε με νόημα πως πρόκειται για ένα διαχρονικό μουσείο με αναφορές στην εξέγερση των κολίγων του Κιλελέρ «που γίνεται γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και όχι για να πιάσουν δουλειά οι ΣΥΡΙΖΑίοι»!

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 εκ. ευρώ, ενώ να θυμίσουμε πως η δημιουργία του μουσείου ξεκίνησε μετά από πρόταση-τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα το καλοκαίρι του 2017 οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, για την ίδρυση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που όμως θα είναι “αυτοχρηματοδούμενο”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ