10 ΕΚ. € ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Συνάντηση με συμβούλους του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση είχαν χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και ο αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός με στόχο να προωθήσουν αιτήματα για χρηματοδότηση σημαντικών έργων στο δήμο Τυρνάβου.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος δύο θέματα. Το πρώτο αφορά στην χρηματοδότηση του κλειστού Κολυμβητηρίου Τυρνάβου με τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου που θα κοσμεί την είσοδο της πόλης του Τυρνάβου και το οποίο θα αποτελεί Κέντρο Κολύμβησης, Άθλησης και Φυσιοθεραπείας διαδραματίζοντας ένα διευρυμένο ρόλο, ως Πάρκο Υγείας – Διατροφής, Υδροθεραπευτήριο κλπ. για την ευρύτερη περιοχή. Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 2,8 εκ. ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά την παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου που θα ενώνει τη νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με την παλιά ε.ο. Λάρισας – Ελασσόνας, τον δευτερεύοντα κόμβο στην π.ε.ο. αλλά και διευθετήσεις όμβριων υδάτων ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή που θα κατασκευαστεί η παράκαμψη, αλλά και στη ν.ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης.

Το συγκεκριμένο έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7 εκ. € και θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Υποδομών μετά από έγκριση του υπουργείου Οικονομίας.

Και για τα δύο έργα τα στελέχη του υπουργείου εμφανίστηκαν θετικά αφήνοντας σημαντικές ελπίδες σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο για έγκριση της χρηματοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ