ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Η συνοικία του Αγίου Γεωργίου “σηκώνει μεγάλο φορτίο” εξαιτίας της κίνησης βαρέων οχημάτων εντός του αστικού της πλαισίου, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση επικίνδυνων συνθηκών για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που στη συγκεκριμένη περιοχή γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων ή και δυστυχημάτων, τα οποία οδηγούν σε βαρύ φόρο αίματος και απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά από συνάντηση που είχε με επιτροπή φορέων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου.

Βασικά αιτήματά της, η απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την οδό Βόλου, ο χαρακτηρισμός της ως αστική οδός αλλά και η επέκταση του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ προς την οδό Βόλου.

Οι φορείς της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου παρέθεσαν στον Λαρισαίο πολιτικό υπόμνημα με σειρά προτάσεων, για την εξομάλυνση της κατάστασης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Αναλυτικά οι προτάσεις τους:

Να χαρακτηριστεί η Οδός Βόλου ως αστικός δρόμος.

Να πραγματοποιηθεί η επέκταση του Περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ προς την Οδό Βόλου.

Να εξεταστεί η υλοποίηση των προτάσεων της μελέτης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της οδού Βόλου.

Επίσπευση της έναρξης της κατασκευής κυκλικού κόμβου (round about), στη διασταύρωση των οδών Βόλου και Κ. Καραμανλή.

Να κατασκευαστεί υπόγεια διάβαση πεζών και ποδηλάτων για τη διέλευση της οδού Κ. Καραμανλή.

Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης στις οδούς Βόλου και Σικελιανού ή κανονική λειτουργία των υπαρχόντων φωτεινών σηματοδοτών.

Δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην οδό Κάρλας.

Να τοποθετηθεί σήμανση στην οδό Δούκα για την υποχρεωτική κίνηση των οχημάτων βαρέως τύπου προς την οδό Κ. Καραμανλή.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας δήλωσε ακόμη:

«Συναντήθηκα σήμερα με κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, την αγανάκτηση των οποίων θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη, αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή τους, με τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από τους δρόμους της.

Η κίνηση των βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου, που αποτελεί και την κεντρική οδική αρτηρία, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της συνοικίας, η οποία μάλιστα σημειώνει σημαντική ανάπτυξη.

Γνωρίζω, μετά και από επικοινωνία μου με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ότι υπάρχει και η βούληση και ο σχεδιασμός να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, γεγονός που αποδεικνύεται από την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της Λεωφόρου Καραμανλή αλλά και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή. Θετικά πρέπει να αντιμετωπιστεί και το αίτημα για επέκταση του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ προς την οδό Βόλου.

Είμαι στο πλευρό των κατοίκων προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Η συνοικία του Αγίου Γεωργίου πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής όλων μας, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.»

Παρόντες στη συνάντηση της επιτροπής φορέων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου με τον Λαρισαίο πολιτικό, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Χατζής και τα μέλη κ.κ. Γκρίμπας Αργύριος, Χατζούλη Βασιλική, Ρίζου Μαρία, Σαλιαμπούχου Μαρία, Χατζούλη Ειρήνη, Ιωάννου Χαρούλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ