ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γραμματεία Λάρισας, διοργανώνει την Πέμπτη 22 Μάρτη  στις 7:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας , Παπακυριαζή 44, ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή , ευρύτερη περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας».

Ομιλητής θα είναι ο Γρηγόρης Αναγνώστου Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Σε ανακοίνωση της γραμματείας αναφέρονται τα εξής:

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των επικίνδυνων συμφωνιών ΗΠΑ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και τη συγκρότηση νέων στη χώρα μας, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους. Όλα αυτά, την ώρα που «τρέχουν» τα σχέδια «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, ανταγωνιστικά προς τη Ρωσία, και οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου στην περιοχή μυρίζουν μπαρούτι.

Σημαντικό ρόλο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης διαδραματίζουν και οι στρατιωτικές υποδομές της Λάρισας, που ήταν πάντα κομβικής σημασίας για τις διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα για τη Λάρισα, αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχει ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία μεταστάθμευσης δύο – σε πρώτη φάση – μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών, τύπου «MQ-9 Reaper». Ερχονται εδώ με το μανδύα της «συνεκπαίδευσης», και με χρονικό ορίζοντα παραμονής, σε πρώτο στάδιο, το ένα εξάμηνο. Λέγεται επίσης ότι πέραν των «MQ-9 Reaper», οι Αμερικανοί εξετάζουν την έλευση εδώ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τύπου «MQ-1 Predator». Σύμφωνα με τις δυνατότητες που περιγράφουν γνώστες της υπόθεσης, τα αεροσκάφη αυτά μπορούν με βάση τη Λάρισα να ελέγχουν από τη Βόρεια Αφρική στο νότο έως τη διώρυγα του Σουέζ στα ανατολικά, και έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Κεντροανατολική Ευρώπη στα βόρεια.

Επίσης ενεργό ρόλο στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων φαίνεται πως έχουν αναλάβει περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι περιοχών της χώρας μας, κρίσιμων για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, που την προηγούμενη βδομάδα αρχικά συναντήθηκαν με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στη συνέχεια επισκέφτηκαν την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο στην υπόθεση της σύλληψης και κράτησης σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ενώ μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι οι δύο γίνονται «πιόνια» στη σκακιέρα των αντιθέσεων και ανταγωνισμών που «τρέχουν» στην περιοχή, με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  επιχειρεί συστηματικά με τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ώστε να πάρουν θέση στο τραπέζι , στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού , την ίδια ώρα που τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, οι αμφισβητήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο τον Τούρκων είναι καθημερινές και οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εξέλιξη στα Βαλκάνια.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γραμματεία Λάρισας , σε πλήρη αντίθεση με τον εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση κι όσοι κινούνται στην ίδια επικίνδυνη, αντιλαϊκή  κατεύθυνση, διοργανώνει την Πέμπτη 22 του Μάρτη  στις 7:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας , Παπακυριαζή 44, ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή , ευρύτερη περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας». Ομιλητής θα είναι ο Αναγνώστου Γρηγόρης Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ