ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ «ΜΗΔΕΝ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Με νέες κινητοποιήσεις πανελλαδικού χαρακτήρα αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην απάντηση του υπουργείου Παιδείας για «μηδέν» διορισμούς, με το σχετικό αίτημα δασκάλων και καθηγητών για διορισμούς τη νέα σχολική περίοδο να πέφτει στο κενό.

Οι εκπαιδευτικοί του νομού ετοιμάζονται για νέα κινητοποίηση στις 29 Μαρτίου, ενώ συλλαλητήρια προγραμματίζονται μια μέρα αργότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε πως μόλις την περασμένη Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές του νομού Λάρισας προχώρησαν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τους διορισμούς, πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Οι εκπαιδευτικοί με πανό και συνθήματα ζήτησαν μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, περιγράφοντας με μελανά χρώματα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων του νομού Δ. Παπαποστόλου τόνισε τα εξής: «Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παιδείας έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με την αγωνία και το μέλλον των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση, πρέπει να κατανοήσει, πως η λειτουργία των σχολείων δεν πρέπει να στηρίζεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών που είναι μια προσωρινή λύση, αλλά θα πρέπει  να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ