“Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων ν. Λάρισας, την Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ν. Ιωνίας Βόλου «το Εγγλεζονήσι διοργανώνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 την παρουσίαση του νέου βιβλίου της φιλολόγου-ιστορικού

και Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, Σοφίας Κανταράκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας στις 7:00μ.μ. Πρόκειται για ένα Ιστορικό Μυθιστόρημα βυζαντινής περιόδου, με τίτλο: «Η Προφητεία του Αίματος» από τις Εναλλακτικές εκδόσεις, Αθήνα.

Η συγγραφέας  Ζωντανεύει το παρελθόν και θέτει προβληματισμούς που στοχεύουν το σήμερα και το αύριο, συνειδητά  ομιλεί και συνομιλεί με την ιστορία και καταγράφει τη ζωή με τις περιπέτειες, τη μεταβολή καταστάσεων, τις μεταστροφές της, καθώς και την εναλλαγή συναισθημάτων. Ηθογραφεί και ψυχογραφεί τους ήρωες της με ευρηματικό τρόπο. Το ζητούμενο είναι, μέσα από την εχθρότητα και την  αντιπαλότητα που μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε άγριο, άπληστο και φαύλο θηρίο που διψά για αίμα, εκδίκηση,  εξουσία, κυριαρχία, να παραμείνει Άνθρωπος, με αξιοπρέπεια, αρχές και αξίες!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγος, διδάκτωρ βυζαντινής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας

 Αδάμος Α. Μουζουρής, Φιλόλογος-ιστορικός, Πρόεδρος της Ένωσης Κυπριών Ν. Μαγνησίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και πρόεδρος του Πολτιστικύ Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου.

Θα χαιρετίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη, ο κ. Χρήστος Ντάμπλιας αναπληρωτής διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προϊστάμενος του τμήματος επιστημονικής παιδαγωγικής καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ο  κ. Ντ. Αυγουστής πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας.

Ανάγνωση αποσπασμάτων: Ουρανία Σταματιάδου, Φιλόλογος, πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου το Εγγλεζονήσι.

 

Η Σοφία Δ. Κανταράκη γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στη Σκιάθο, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού&Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα (Μ.Α) στη Βυζαντινή Ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, έχοντας υπηρετήσει ως φιλόλογος-ιστορικός στη Μέση Εκπαίδευση στο Βόλο. Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση στον διαγωνισμό i-create. Έλαβε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο. Είναι Μέλος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας, συνιδρυτικό Μέλος του Σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου και μέλος του Κέντρου βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ. Βι. Μα. Συ.). Είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ