ΊΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΜΑΔΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οι πολιτικοί ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προχωρούν στην ίδρυση ομάδας στη Λάρισα. Οι PES Activists Larissa αποτελούν την πιο πρόσφατη συμμετοχή στην δυναμική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η οποία έχει ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη αποτελούμενες από χιλιάδες μέλη.

Στόχος της νέας ομάδας της Λάρισας είναι η προώθηση των ιδεών και των πρωτοβουλιών του PES στην τοπική κοινωνία και η διάδοση των αρχών της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Οι προτάσεις των πολιτών σε τοπικό επίπεδο αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της δημοκρατικής διαδικασίας και μπορούν να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ ηγεσίας και βάσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια ανανέωσης της σοσιαλδημοκρατίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, αλλά και με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών του PES στην τοπική κοινωνία, θα γίνει η διάδοση των αρχών και των αξιών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Οι δράσεις θα αφορούν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία: η ανεργία των νέων και η απασχόληση, η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας και η ενημέρωση σχετικά τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους πολίτες της είναι μερικές από αυτές που θα βοηθήσουν στο να έρθουν πιο κοντά οι Βρυξέλλες με τους πολίτες σε τοπικό επίπεδο.

Ή ομάδα PES Activists Larissa στοχεύει στην ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών και θα αποτελέσει ένα όχημα για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ενίσχυσης των ευαίσθητων στρωμάτων της κοινωνίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και του ευρωπαϊκού μεταπολεμικού κεκτημένου.

Ακολουθούν δηλώσεις της Συντονίστριας των PES Activists Larissa και του Συντονιστή Ελλάδας των PES Activists:

Όλγα Καγιάννη – Συντονίστρια PES Activists Larissa

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση να αναλάβω την ευθύνη της ίδρυσης και του συντονισμού της ομάδας των PES Activists στη Λάρισα. Οι τοπικές οργανώσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος (PES Activists) μέσα από τις δράσεις τους και την κοινωνική συμμετοχή στις πόλεις που δραστηριοποιούνται και ενισχύοντας τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, στοχεύουν στη διαρκή  διεκδίκηση προοδευτικών λύσεων. Αναλαμβάνοντας  πρωτότυπες δράσεις διαλόγου με τους πολίτες και τους φορείς, θα επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας προσπαθώντας να κατανοήσουμε τις ανησυχίες και τα οράματα των καθημερινών ανθρώπων και να συμβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή αλλαγή διαμορφώνοντας  μια Ένωση δίκαιη, αλληλέγγυα, κοινωνική και δημοκρατική. Καλούμε λοιπόν τους προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στην κοινότητα των PES Activists Larissa για να μπορέσουμε να κάνουμε πιο ισχυρή τη φωνή μας. 

Θοδωρής Δουλουμπέκης, Συντονιστής Ελλάδας PES Activists

«Ένας κόσμος καλύτερος και δικαιότερος για όλους θα έρθει από μικρές αλλά με όραμα και ιδεολογικά προσανατολισμένες προσπάθειες όπως αυτή που ξεκινάνε οι σύντροφοι μας στη Λάρισα, θα έρθει μέσα από τη συμμετοχή στην πολιτική παραγωγή, μέσα από την επένδυση στην κοινή ανθρώπινη ιδιότητα, μέσα από τη συνεργασία των ανθρώπων, μέσα από την αλληλεγγύη, θα έρθει μέσα από το σοσιαλισμό και τη δημοκρατία. Σας καλώ προσωπικά να στηρίξετε την προσπάθεια των συντρόφων μας στη Λάρισα και να γίνεται μέρος της αλλαγής, να αγωνιστείτε, όπως ξέρετε καλά να κάνετε στο Κιλελέρ και τη Λάρισα, την πατρίδα του ιστορικότερου ίσως αγώνα για δικαιοσύνη, να αγωνιστείτε για τους πολλούς, για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Καλή επιτυχία σε όλους».

Θα ακολουθήσει σύντομα μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης της ομάδας για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Όσοι επιθυμούν να γραφτούν μέλη στους PES Activists Larissa μπορούν να το κάνουν στον παρακάτω ιστότοπο:

http://www.socialdemocrats.gr/index.php/pesregister/

Η σελίδα στο facebook για δράσεις και άλλες ενημερώσεις είναι:

https://www.facebook.com/peslarissa/

Για περισσότερες πληροφορίες για τους PES Activists:

www.socialdemocrats.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com