ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΙΓΙΑΛΟ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ

Υπό την απειλή εξοντωτικών προστίμων εκδικάζεται τον Ιούνιο η ομαδική προσφυγή ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στον παλαιό αιγιαλό της Βελίκας, την ώρα που οι ιδιοκτήτες σε τουλάχιστον 50 περιπτώσεις από τα «Πλατάνια» μέχρι και τα «Βραχάκια» αντιμετωπίζονται από το νόμο ως καταπατητές.

«Η υπόθεση χρονίζει, ενώ για το ίδιο θέμα δόθηκε λύση σε περιπτώσεις που αφορούν σε ιδιοκτησίες του Αγιοκάμπου και τμήματος της Σωτηρίτσας, την ώρα που εκκρεμεί από το 2009 και η αίτηση θεραπείας που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ο πρώην δήμος Μελιβοίας», τονίζει μιλώντας στη σελίδα ο πρώην αντιδήμαρχος Λάρισας Άρης Γαλάτος, ιδιοκτήτης ακινήτου στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες εκτάσεις έχουν αγορασθεί από το Δήμο Μελιβοίας, με τους ιδιοκτήτες να σημειώνουν πως βάση νόμου το Δημόσιο δεν μπορεί να έχει λόγο για τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Το 95% των ιδιοκτητών έχουν γκρεμίσει μόνοι τους τις περιφράξεις, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα σε περίπτωση αυτοψίας», σημειώνει ο κ. Γαλάτος, τονίζοντας πως μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και καταστηματάρχες, αφού οι επιχειρήσεις τους ή τμήμα αυτών μπορεί να θεωρηθούν παράνομες.

«Υπάρχουν συμβόλαια και οικοδομικές άδειες, ωστόσο παραμένουμε ξεκρέμαστοι και σε περίπτωση ελέγχων τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα αν σκεφτεί κανείς πως για μια ιδιοκτησία μόλις 88 μέτρων με τους ελέγχους για το διάστημα 1995-2000 βεβαιώθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τις νέες τιμές και για διάστημα άνω των 15 ετών», κατέληξε ο κ. Γαλάτος.

Σουρεαλιστικές καταστάσεις βιώνουν εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, ενώ ενδεικτικό του γενικότερου αλαλούμ που επικρατεί είναι το απίστευτο περιστατικό που μεταφέρθηκε από έγκυρη πηγή στη σελίδα, όταν ιδιοκτήτης ακινήτου επιχείρησε να ξεμπερδέψει την κατάσταση απευθυνόμενος στην Κτηματική υπηρεσία, με τον επίσης σε «σύγχυση» υπάλληλο να του εκμυστηρεύεται πως υπάρχουν σκέψεις ακόμη και χρήσης της εφαρμογής “Google earth” μήπως και βρεθεί άκρη με τον αιγιαλό!!!!

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί πως με την ισχύουσα κατάσταση και για ιδιοκτησίες που βρίσκονται από τα «Πλατάνια» και προς το κέντρο της Βελίκας οι πρόσφατες αυτοψίες βεβαίωσαν «τσουχτερά» πρόστιμα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ κατά περίπτωση, με τους ιδιοκτήτες να επιμένουν στην εξέταση της αίτησης θεραπείας καταλήγοντας πως δεν ζητούν μη εφαρμογή του νόμου αλλά επίλυση ενός θέματος που αφορά προς το παρόν τους ίδιους, αλλά έτσι όπως χρονίζει «στο μέλλον σαφώς και θα ταλαιπωρήσει τα παιδιά ή και τα εγγόνια τους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com