ΑΞΙΟΛΟΓΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΟΥ

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή του Ομίλου Ρητορικής του ΓΕΛ Τυρνάβου στους Δ΄Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου του Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν στις 2-4 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες είναι οι:

Ιωάννης Καραγκούνης (1η ομάδα Διττών Λόγων)

Αναστασία Βαρσάμη (1η ομάδα Διττών Λόγων)

Παυλίνα Γραβάνη (1η ομάδα Διττών Λόγων)

Ολυμπία Ταουσάνη (2η ομάδα Διττών Λόγων)

Αθανάσιος Ευαγγελόπουλος (2η ομάδα Διττών Λόγων, Αυθόρμητος Λόγος)

Χρήστος Κατσακιώρης (2η ομάδα Διττών Λόγων)

Αικατερίνη Γκανάτσιου (Προτρεπτικός Λόγος,  Εκφραστική Ανάγνωση)

Τριαντάφυλλος Κοντοθανάσης (Προτρεπτικός Λόγος)

Ραφαέλα Μπουσμπούκη (Αυθόρμητος Λόγος, Εκφραστική Ανάγνωση)

Αθανάσιος Γάτσιος (Εκφραστική Ανάγνωση)

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Κ. Πατσή αλλά και από τις εκπαιδευτικούς (Νασιάρα Ευανθία,  Τάχατου Δήμητρα, Μάνθου Ευπραξία και Κουτσοπούλου Φωτεινή ) που ανέλαβαν την προετοιμασία και την εμψύχωσή τους και συμμετείχαν ως κριτές στους Αγώνες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι μαθητές μέσα από την ενασχόλησή τους με τη Ρητορική ασκούνται στην κριτική και δημιουργική σκέψη, στην πρωτοτυπία των ιδεών, αποκτούν λεξιλογικό και εκφραστικό πλούτο και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν επιχειρηματολογημένο λόγο για την υποστήριξη μιας θέσης.

Μαθαίνουν να δομούν με ευκολία τη σκέψη και τον λόγο τους και να αντιδρούν γρήγορα και ψύχραιμα σε κάθε λεκτική και διανοητική πρόκληση,  ενισχύουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες ενώ, γενικότερα, αποκτούν το θάρρος της έκφρασης της προσωπικής τους γνώμης, εφόδια που θα τους φανούν πολύτιμα στη μετέπειτα ζωή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ