ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ!

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, καθώς το υπουργείο δείχνει να αναθεωρεί τη στάση του για προσαρμογή στο θεσμικό πλαίσιο που πρότεινε, δρομολογώντας έτσι και την επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας ο υπουργός Υγείας-που μέχρι πρότινος επέμενε στην υιοθέτηση της σχετικής πρότασης που αφορά στην αλλαγή του πλαισίου και τη λειτουργία του προγράμματος υπό την «ομπρέλα» του ΟΚΑΝΑ και όχι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- έδειξε να κάμπτεται από τους εργαζόμενους που επέμειναν στις θέσεις τους εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους για τη διατήρηση της αυτονομίας τους μετά την αλλαγή που υποδεικνύει το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να δρομολογήσει λύση μέσα στο επόμενο 10ήμερο, προχωρώντας στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά και στην υπογραφή συμβάσεων 3ετούς διάρκειας, δίχως να αποκλείεται στο μέλλον η προοπτική υπογραφής συμβάσεων μεγαλύτερης διάρκειας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για το πρόγραμμα.

Η ευχάριστη εξέλιξη έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους εργαζόμενους των προγραμμάτων σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σητεία και Χανιά, αλλά κυρίως από τους ανθρώπους που στηρίζονται κατά εκατοντάδες μέσω των δράσεων του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο υπουργός Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου το Πρόγραμμα  Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας ανακούφισε όλους και φυσικά μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε απρόσκοπτοι το έργο μας», ήταν η λακωνική δήλωση του υπεύθυνου του προγράμματος της Λάρισας Σ. Λαϊνά, στο paidis.com.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ