“ΑΠΟΔΡΑΣΗ” ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Μία πολύ σημαντική νίκη σημείωσε η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ το περασμένο Σάββατο μέσα στον Βόλο. Οι παίκτριες του Νίκου Γκαλίτσιου άφησαν στην άκρη όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα και νίκησαν τον Βόλο 2004 μέσα στο Εθνικό στάδιο του Βόλου με σκορ 1-3.

Η ομάδα του Βόλου που ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες παραμονής είχε, ξεκίνησε πιο δυναμικά και έπαιξε με πολύ πάθος και δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με  τον αντίπαλο όμως να έχει μία πολύ καλή αμυντική διάταξη και με σύμμαχο τον δυνατό αντίθετο άνεμο που έπνεε, να μην επιτρέπει στην ΑΕΛ  να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από την εστία της Χατζηλαζάρου. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με την Ζντράβκοβτις σε κοντινό σουτ εντός περιοχής που δεν σημάδεψε σωστά και με την Ακριβούλη η οποία πέρασε και την τερματοφύλακα όμως το πλασέ που έκανε βρήκε επάνω στην αμυντικό που είχε ακολουθήσει την φάση. Η ομάδα του Βόλου που δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει και να προσπαθεί, πήγε να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα των παικτριών της ΑΕΛ και παραλίγο να κάνει τη ζημιά όταν σε δύο φάσεις προς το τέλος του ημιχρόνου, η άμυνα της ΑΕΛ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύσκολες καταστάσεις και στάθηκε πολύ τυχερή που δεν το πλήρωσε με κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά και τις οδηγίες του Νίκου Γκαλίτσιου η ΑΕΛ  μπήκε πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα για τη νίκη και μόλις στο 57′ η  Χριστοφορίδη που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σημάδεψε σωστά και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ. Με την πίεση να συνεχίζεται και με τον αντίπαλο πλέον να έχει κουραστεί από την υπερπροσπάθεια του 1ου ημιχρόνου, η ΑΕΛ καθάρισε πολύ γρήγορα τον αγώνα. Αρχικά έκανε το 0-2 στο 65′ με σουτ εντός περιοχής από την Ζντράβκοβιτς και στο 71′ το 0-3  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Λόγου που είχε κερδίσει η Σπυροπούλου.
Έχοντας το σκορ ασφαλείας που ήθελε και με τον αντίπαλο πλέον να αγωνίζεται με παίκτρια λιγότερη μετά την αποβολή της Γρηγοριάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η ΑΕΛ χαλάρωσε και άφησε πολλούς κενούς χώρους στον αντίπαλο ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε και δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες και μάλιστα στο 81′, σε μία από αυτές η Κέκου μείωσε το σκορ σε 1-3. Αυτό όμως ήταν και το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Βόλου μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Νάση, Γαγάρα, Τσούκα, Σωτηριάδη, Μιχαλόπουλος, Αρκουλή, Ζντράβκοβιτς, Λόγου, Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς, Ακριβούλη Αλλαγές: Ζαχείλα, Σπυροπούλου, Μπελμέζα, Σκοτεινιώτη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασιάδου, Παιδή

Με αυτή τη νίκη η ΑΕΛ εξασφαλίζει ουσιαστικά τον στόχο της παραμονής έξι αγωνιστικές πριν το τέλος και πλέον αναζητά ακόμα δύο νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Η σημαντικότητα της νίκης μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η ΑΕΛ ενδεχομένως να χάσει από την συνέχεια ακόμα μία βασική παίκτρια. Συγκεκριμένα η Ρομίνα Τσούκα η οποία στην φάση της αποβολής της Γρηγοριάδη, τραυματίστηκε στο γόνατο και πλέον αναμένεται η εκτίμηση του Ιατρικού τιμ για την σοβαρότητα του τραυματισμού.

Εξαιρετική η διαιτησία της αναμέτρησης σε ένα αρκετά δύσκολο αγώνα με πολλές φάσεις.

Η ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του Βόλου 2004 για την φιλοξενία όπως και τον χορηγό της αποστολής το κέντρο αποκατάστασης ANIMUS-Κυανός σταυρός.

Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα και ο επόμενος αγώνας της ΑΕΛ είναι την Κυριακή 1 Απριλίου, στο στάδιο Αλκαζάρ με τα Τρίκαλα σε ένα ακόμα γειτονικό ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ