ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ» ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε η σύμβαση

Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» για τα έργα που αφορούν στη δημιουργία 5 κυκλικών κόμβων στη Λάρισα, «δίδυμων» γεφυριών στην οδό Κάρλας, πλάγιας γέφυρας στην οδό Θεοτοκά και έργων ηλεκτροφωτισμού,

ενώ με παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου ζήτησε ευθέως να ανακληθεί η απόφαση.

«Πρόκειται για μελέτες και έργα που θα προκηρυχθούν δίνοντας τη δυνατότητα σε ντόπιους εργολάβους αλλά και συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, καθώς το master plan θα βοηθήσει σε προώθηση των έργων, που λόγω χρόνου και όγκου δουλειάς δεν μπορεί να ανατεθεί στις τεχνικές υπηρεσίες», τόνισαν οι κκ Καλογιάννης και Σούλτης, ωστόσο έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΤΕΕ που μίλησε για «ανάθεση που βαφτίστηκε προγραμματική σύμβαση από τη δημοτική αρχή».

«Σεβαστείτε τον κλάδο και ανακαλέστε την απόφαση, μην μας αναγκάσετε να προσφύγουμε νομικά», έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Παπαγεωργίου, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου που αντέτεινε πως «η στάση του ΤΕΕ δεν διαμορφώνει περιβάλλον συνεργασίας και λειτουργεί εκβιαστικά».

«Ο δήμαρχος λόγω πίεσης χρόνου πάει μονίμως σε αναθέσεις ή εκβιάζεται, ψάχνοντας να βρει εχθρούς. Γίνεται σαφώς υποκατάσταση των τεχνικών υπηρεσιών», υπογράμμισε η Ρ. Καραλαριώτου, προσθέτοντας πως θα καταψηφίσει την πρόταση, που πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΛΑΣΥ, με 21 «ναι», 6 «όχι» και 4 «λευκά».

Νωρίτερα ψηφίστηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση του δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ-Θεσσαλίας 2014-2020, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ, η μελέτη του έργου «Ολοκλήρωση του Προσκήνιου Πολιτισμού».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ