ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Οι μαθητές όλων των τάξεων του ΓΕ.Λ Τυρνάβου ενημερώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 για το «Κάπνισμα και τη Ραδιενέργεια» από τον Κ. Κάππα, Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής  του Τμήματος Ιατρικής  του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού

Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η εξαιρετική εισήγηση του κ. Κ.Κάππα, εντάσσεται στα πλαίσια των Προγραμμάτων Υγείας για σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από επαγγελματίες υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πριν την έναρξη της εισήγησης η διευθύντρια αναφέρθηκε σύντομα στο βιογραφικό του επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΓΕ.Λ Τυρνάβου η ενημερωτική επίσκεψη του Καθηγητή ο οποίος πέρα από τις διεθνείς διακρίσεις του για την πολυσχιδή επιστημονική του δράση έχει  λάβει σημαντικά βραβεία για το ήθος και την επιστημονική προσφορά του από Διεθνείς και Ελληνικές Επιστημονικές Ενώσεις.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2013, επιλέχθηκε ομόφωνα από την Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος ως “H προσωπικότητα η οποία με το ήθος, την κοινωνική δράση, την εκπαιδευτική, ερευνητική και κλινική προσφορά της στην χώρα μας και στην διεθνή κοινότητα, αντιπροσωπεύει, χαρακτηρίζει και εκφράζει την ειδικότητά μας στην Ελλάδα για το δεύτερο μισό του αιώνα που πέρασε και την αυγή της νέας χιλιετίας”.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2013, η Διεθνής Ένωση Ιατρικής Φυσικής (International Organization of Medical Physics – IOMP) ομόφωνα τον επέλεξε στις 50 προσωπικότητες παγκοσμίως (μεταξύ των οποίων τρεις κάτοχοι Nobel και ένας ιππότης της Βασίλισσας της Αγγλίας) “για το ήθος και την συνολική προσφορά τους στο επιστημονικό πεδίο των θεραπευτικών και διαγνωστικών ακτινοβολιών για το δεύτερο μισό του αιώνα που πέρασε και την αυγή της νέας χιλιετίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ