ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πανεργατική συγκέντρωση του ΕΚΛ στη Λάρισα

«Ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση των εργαζομένων με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εργοδοσίας και η διαρκής πάλη για την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, με παράλληλη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελεί μονόδρομο για την εργατική τάξη».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλέ στο πλαίσιο πανεργατικού συλλαλητηρίου για τις ΣΣΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με πρωτοβουλία του ΕΚΛ.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και τους «κυβερνητικούς συνδικαλιστές που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ» ο κ. Τσιαπλές περιέγραψε «κρυφές συναντήσεις με το ΣΕΒ», με στόχο την επικύρωση των άθλιων μισθών των 586 και 511 ευρώ μικτά, καλώντας τους εργαζόμενους να τους θέσουν στο περιθώριο.

«Κανέναν Αύγουστο δεν θα τελειώσουν τα βάσανα της εργατικής τάξης, των αγροτών, των συνταξιούχων και των μικρών ΕΒΕ αν δεν συσπειρωθούμε στα σωματεία και δεν αντιδράσουμε απέναντι στα νέα μέτρα», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης στον οποίο μας εμπλέκει η κυβέρνηση με τη στάση της, καταγγέλλοντας παράλληλα την πρόσφατη τραγωδία στο Αγαθονήσι ως έργο των ιμπεριαλιστών, αλλά και την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Το πανεργατικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ