ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Οι εξελίξεις που αφορούν στην ασφαλή διέλευση των γραμμών του ΟΣΕ, αλλά και το ζήτημα της οδού Βόλου μετά και τα δυστυχήματα που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας μετά από σχετική ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου.

Ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε σειρά επαφών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα, γνωστοποιώντας μάλιστα  και πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου σε νέα συνάντηση στην Αθήνα ο κ. Καλογιάννης θα ενημερωθεί περαιτέρω για τις αποφάσεις του ΟΣΕ, ωστόσο στην πρόθεση του Οργανισμού είναι να προχωρήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία ασφαλούς περίφραξης, αποκλείοντας όμως την τοιχοποιία ύψους 2 μέτρων που προτάθηκε από κατοίκους της περιοχής.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς πολλά σημεία “μπάζουν”, ενώ υπάρχουν ανύπαρκτες ή “τρύπιες” κατασκευές», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, προσθέτοντας πως ο δήμος πιέζει και παρακολουθεί τις ενέργειες του ΟΣΕ «δίχως όμως να έχει δικαίωμα επέμβασης, όπως ζητήθηκε».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην δημάρχου Κ. Τζανακούλη, που κάλεσε τη δημοτική αρχή να πιέσει τον ΟΣΕ, τονίζοντας πως «με τη νέα πρόταση για το βόρειο τμήμα της πόλης η ΕΡΓΟΣΕ έρχεται για να στείλει τη μπάλα στην κερκίδα».

Εξάλλου για το θέμα της οδού Βόλου ο κ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε πως το ζήτημα της παράκαμψης αφορά σε αρμοδιότητα του υπουργείου, ενώ όπως ανακοινώθηκε στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει επίσκεψη στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και συνάντηση με τους κατοίκους για τη συζήτηση προτάσεων και την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ