ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ 3,5 ΔΙΣ. €

Μπαράζ επαφών του υπουργού Οικονομικών στη Λάρισα

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσκεκλημένος της Ν.Ε Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση, επικεντρώθηκε στην «επόμενη μέρα», ενώ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό υπογράμμισε την ψύχραιμη στάση της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «όσο υπάρχει αβεβαιότητα είναι κακό για την Οικονομία».

«Οι μειώσεις στη φορολογία δεν είναι πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, παραδεχόμενος πως υπήρξαν προβλήματα υπερφορολόγησης σε κοινωνικές ομάδες «επειδή δόθηκε προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση», για να συμπληρώσει πως μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής «δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος στο Μεσοπρόθεσμο για μείωση φόρων ύψους 3,5 δις που θα ανακουφίσει κυρίως τους αυτοαπασχολούμενους».

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα πιέσεων για το αφορολόγητο, επέμεινε για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, επανέλαβε πως η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία που δείχνουν τάση καλυτέρευσης της οικονομίας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Ανάπτυξης περιέγραψε πως αυτό βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για να δοθεί στη συνέχεια σε πολιτική διαβούλευση, ενώ όπως είπε απευθύνεται στις αγορές, τα κράτη-μέλη, τους θεσμούς αλλά και την ελληνική κοινωνία.

«Είμαστε πυλώνας σταθερότητας και αντιμετωπίζουμε τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό με ψυχραιμία», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ απαντώντας σε επιμέρους ερωτήματα τόνισε πως η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις είναι σεβαστή, οι πλειστηριασμοί εστιάζουν σε κακοπληρωτές και δεν αφορούν στην πρώτη κατοικία που προστατεύεται βάση νόμου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετασθεί η χρήση του pos στα κυλικεία.

«Καλούμαστε να θωρακίσουμε την οικονομία ώστε να μην επιστρέψουμε στο μοντέλο που ακολουθήθηκε μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως η Ελλάδα φορολογείται κάπου στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σε μια γεμάτη ατζέντα οι επαφές του υπουργού Οικονομικών ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων, με τον Απ. Καλογιάννη να ζητά απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων στο δήμο, ενώ ακολούθησε και συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό να κινείται στο ίδιο πνεύμα, τονίζοντας παράλληλα πως οι ελλείψεις πόρων αποτελούν τροχοπέδη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια, με τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώνεται και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλία και τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ