ΑΓΩΓΗ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Οφείλεται σε προσωπικές ανασφάλειές της ενόψει εκλογών υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η πολιτική ζωή της Λάρισας έκανε λόγο ο Απ. Καλογιάννης με αφορμή την κατάθεση αγωγής εναντίον του από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου.

Η Ρ. Καραλαριώτου υλοποιώντας παλιότερη τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε ένδικα μέσα, καταθέτοντας αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του δημάρχου, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση ύψους 100.000 ευρώ, με διαταγή μάλιστα προσωπικής κράτησης του εναγόμενου έξι μηνών, ενώ παράλληλα ζητά να κηρυχθεί η εκδοθησόμενη απόφαση προσωρινά εκτελεστή, πλην της διάταξης περί προσωπικής κράτησης.

Αφορμή στάθηκε τοποθέτηση του δημάρχου σε συνεδρίαση του ΔΣ για «ανοιχτό πόθεν έσχες του 2014 και 2015» της κ. Καραλαριώτου, ενώ αντιδρώντας στην εξέλιξη ο δήμαρχος Λαρισαίων παραχώρησε συνέντευξη τύπου αποδίδοντας την κίνηση «σε προσωπικές ανασφάλειες της Ρ. Καραλαριώτου ενόψει εκλογών».

«Η κ. Καραλαριώτου ακολουθεί μια συγκρουσιακή τακτική εισάγοντας νέα ήθη και έθιμα, πρωτόγνωρα για την πόλη, αφού ανάλογη κίνηση δεν έχει υπάρξει εναντίον δημάρχου της Λάρισας», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη, ο οποίος περιέγραψε ένα «ναρκοθετημένο περιβάλλον στο ΔΣ που αποτρέπει τις συνεργασίες και πλήττει το συμφέρον της πόλης».

Αποδίδοντας την κίνηση σε «προσωπικές ανασφάλειες» ο κ. Καλογιάννης έσπευσε να προσθέσει πως η κ. Καραλαριώτου «δημιουργεί όξυνση για να κατοχυρώσει τη θέση της ως υποψήφιας για το δημαρχιακό θώκο», καταλήγοντας πως «όποιος ζητά θώκους και αξιώματα θα πρέπει να αντιληφθεί πως υπάρχει και δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας».

«Θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό διάλογο στο ΔΣ με πρώτιστο ενδιαφέρον μας το συμφέρον της πόλης που δυστυχώς ναρκοθετείται», έκλεισε την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων, επαναλαμβάνοντας πως η αναφορά του στη μη χρήση δημοσιευμάτων που αφορούσαν στο πόθεν έσχες της κ. Καραλαριώτου αναδεικνύει και τον τρόπο που πολιτεύεται η δημοτική αρχή.

Η αγωγή, που παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στον Απ. Καλογιάννη, αναμένεται να εξετασθεί εντός του επόμενου τριμήνου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ