ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΑΓΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν από την περασμένη Πέμπτη οι κάτοικοι της ορεινής κοινότητας του Σκλήθρου Αγιάς λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη σελίδα κάτοικος της περιοχής η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ενώ παρά την παρέμβαση μηχανημάτων της Περιφέρειας την Παρασκευή ο δρόμος ξανάκλεισε το ίδιο βράδυ εξαιτίας νέας κατολίσθησης.

Πληροφορίες της σελίδας αναφέρουν πως το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή εγκλωβίστηκε αυτοκίνητο κατοίκου του χωριού, ενώ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κινδύνευσαν οι επιβάτες άλλου οχήματος, που τελικά απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια αστυνομικών του Α.Τ Αγιάς που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή αλλά και κατοίκων του χωριού, που έσπευσαν σε βοήθεια κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Οι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι, αφού η μετακίνησή τους γίνεται με εξαιρετική δυσκολία και μόνο μέσω Ελάφου, ενώ μεγάλες ζημιές φαίνεται πως υπήρξαν και στη δεξαμενή νερού που βρίσκεται σε υψηλό σημείο της κοινότητας, η οποία έχει αδειάσει τελείως δημιουργώντας προβλήματα και στην ύδρευση.

Στην περιοχή αναμένεται κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειμένου να προχωρήσει σε εκτίμηση της κατάστασης, δίνοντας κατευθύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ