ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 14ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Να θυμάστε κάτι, πρέπει να “βουτήξετε” βαθιά στην ελληνική ιστορία.
Να διαβάσετε, να ψάξετε, να ρωτήσετε, να μάθετε.
Μόνον έτσι θα αντιληφθείτε τι έχει πάει λάθος στον τόπο.
Λαός που δεν γνωρίζει και δεν διδάσκεται από την ιστορία του, ναρκοθετεί το μέλλον του και είναι καταδικασμένος να αποτύχει».

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας στους μαθητές της Β’ τάξης του 14ου Λυκείου Λάρισας, που επισκέφτηκαν το Κοινοβούλιο.

«Οι ιστορικές περίοδοι στη χώρα μας είναι μάθημα αυτογνωσίας.

Είτε πρόκειται για τους εμφύλιους σπαραγμούς, είτε για τις οικονομικές χρεοκοπίες, είτε για τις αποτυχημένες πολιτικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ανοίξτε τα βιβλία της Ιστορίας, μελετήστε τις πηγές και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Είναι η ιστορία του τόπου μας ένας από τους καλύτερους οδηγούς του μέλλοντος μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας, ο οποίος υποδέχτηκε τους Λαρισαίους μαθητές στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, σε μερικές από τις οποίες βρίσκονται πίνακες με τα πορτρέτα Ελλήνων κυβερνητών.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, “στάθηκε” και στη σημασία κατάκτησης της γνώσης και της μόρφωσης μέσα από το Σχολείο, επισημαίνοντας:

«Κερδίστε τη γνώση και τη μόρφωση, γιατί είναι τα κλειδιά της επιτυχίας.

Κλείστε τ’ αυτιά σας σε όσους απαξιώνουν τη σημασία τους.

Ο θεσμός του Σχολείου αποτελεί πυλώνα, ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ανάπτυξης, τόσο για μια χώρα, όσο και για τους ανθρώπους της.

Μέσα από τις σχολικές αίθουσες θα διαμορφώσετε την προσωπικότητά σας και θα αποκτήσετε τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή σας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και θα πρέπει να τιμάτε τους ανθρώπους, που αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτό, τους δασκάλους και καθηγητές σας».

Τους μαθητές της Β’ τάξης του 14ου Λυκείου Λάρισας συνόδευαν η Διευθύντρια κ. Ασπασία Κασσίδα και οι εκπαιδευτικοί κκ. Αγορή Σιλιντζή και Ζωή Πουτσιάκα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ