ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΙΛΑΩ – ΤΡΩΩ – ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ» ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου η προγραμματισμένη  ενημερωτική εκδήλωση «Μιλάω – τρώω – εκφράζομαι» για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τυρνάβου,

υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου. Η ενημέρωση αφορούσε θέματα λόγου και συμπεριφοράς παιδιών, σχέσεων με τους γονείς και διατροφής αυτών.

Ομιλήτριες ήταν η λογοθεραπεύτρια κ. Ψύρρα Θεοδώρα, η οποία ενημέρωσε τους γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού και όλα τα γενικά χαρακτηριστικά από την βρεφική μέχρι την σχολική ηλικία τόσο στον λόγο όσο και στο σώμα. Προέτρεψε τους γονείς να ασχολούνται με τα παιδιά τους, να τους μιλούν και να παίζουν μαζί τους σε πολλές απλές καθημερινές δραστηριότητες στο σπίτι, ώστε να βοηθηθούν τόσο στον λόγο όσο και στη σκέψη.

Συνέχισε η κ. Τζιντζιόβα Μαρίλια νηπιαγωγός με ειδικότητα στη συμβουλευτική  ψυχολογία ενημερώνοντας τους γονείς για τις σχέσεις που πρέπει να έχουν με τα παιδιά τους με όρια και κανονισμούς, πόσο κοντά πρέπει να είναι μαζί τους με στοργή, υπομονή και διάλογο τονίζοντας την άμεση συνεργασία τους με το σχολείο καθόσον τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο εκεί.

Τέλος μίλησε η διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Κοντόση Μαριαλένα αναφέρθηκε στη σημασία της διατροφής των παιδιών για την ομαλή  ανάπτυξη τους. Ανέφερε τις ομάδες τροφίμων, τη σημασία της μεσογειακής διατροφής, τη σημαντικότητα των τροφών σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό. Ενημέρωσε τους γονείς για κακές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλουν τα παιδιά για την ομαλή ανάπτυξη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ