ΣΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Σκαμνιωτών “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Μαλάμη, τον Γραμματέα κ. Ιωάννη Μουργκάση, τον Ταμία κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και το Μέλος κ. Αθανάσιο Αλεξανδρή,

συνοδευμένο από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Μωραΐτη.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της πρόσβασης του δρόμου από τη διασταύρωση της Κρυόβρυσης μέχρι την παλαιά Σκαμνιά. Άξιο μνείας είναι ότι η βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και θα αποτελέσει πόλο έλξης, δεδομένου ότι στο σημείο υφίσταται η εκκλησία της Παναγίας της Κρυόβρυσης αλλά και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος (τρίκλιτη βασιλική χωρίς τρούλο) της παλαιάς Σκαμνιάς και εντός του οποίου υπάρχουν σπάνιες αγιογραφίες.

Σημειωτέων επίσης ότι, έχει χαρακτηρισθεί επισήμως ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο το χωριό καταστράφηκε, ενώ διασώθηκε μόνον ο ναός, μετά την αποτυχημένη απόπειρα Γερμανού στρατιώτη, που προσπάθησε να την πυρπολήσει, έπεσε όμως από τη στέγη και τραυματίστηκε σοβαρά. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, συγκεντρώνονται στον γύρω χώρο οι απανταχού Σκαμνιώτες και όχι μόνον.

Επιπρόσθετα, η βελτίωση του οδικού δικτύου θα επιβοηθήσει και τη δυνατότητα ανάβασης προς τον Όλυμπο, αλλά θα φανεί χρήσιμος και στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ