ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΔΑΜΑΣΙ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

Στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Τύρναβο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή των έργων.

Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου και στα γήπεδα Δαμασίου, Τυρνάβου, Ροδιάς και στο γήπεδο του σχολείου Αργυροπουλίου συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Κ. Αγοραστός: «Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ως αιρετή Περιφέρεια υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας και συντηρούμε αθλητικούς χώρους, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρων στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν πόλους έλξης για τους κατοίκους των Δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τα αθλητικά έργα, τις πολλαπλές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερείας Θεσσαλίας, δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει».

 

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Τυρνάβου εκφράζει την ικανοποίηση του για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια και η οποία υπογραμμίζεται με τον καλύτερο τρόπο με τις σημερινές υπογραφές των συμβάσεων. Ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν κοινές συνέργειες που θα ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά το επίπεδο συνεργασίας του Δήμου και της Περιφέρειας. Ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον που δείχνει για τις αθλητικές υποδομές για το δήμο Τυρνάβου».

 

Στο γήπεδο του Δαμασίου θα γίνει αφαίρεση και επαναπλήρωση επιφανειακού εδαφικού υποστρώματος, διαμόρφωση εδαφικών κλίσεων με χρήση Laser, εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά και τελική γραμμογράφηση.  Σε έξι από αυτά θα γίνει και  κατασκευή αρδευτικού δικτύου όπως περιγράφεται παρακάτω. Ακόμη θα εκτελεστούν και οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης της αποστράγγισης των αγωνιστικών χώρων, με την δημιουργία καναλιών αποστράγγισης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 70.000 ευρώ

 

Στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου θα εκτελεστούν εργασίες για την συντήρηση του  ξύλινου δαπέδου (παρκέ) με εμβαδόν 1300 m2 με βερνικοχρωματισμούς και διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου, τοποθέτηση επιδαπέδιων κλιματιστικών ψύξης/θέρμανσης, αποξύλωση και επανατοποθέτηση πολυκαρβονικών φύλλων πλαγιοκάλυψης, τοποθέτηση πετασμάτων πλαγιοκάλυψης τύπου sanbwich, εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και εργασίες υγρομόνωσης της στέγης των αποδυτηρίων και της μεταλλικής οροφής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 130.000 ευρώ

 

Αντίστοιχες εργασίες πρόκειται να γίνουν και στα γήπεδα:

– Ροδιάς, χλοοτάπητας αρδευτικό προϋπολογισμού 50.000,00

– Τυρνάβου – ακαδημία ποδοσφαίρου, χλοοτάπητας, αρδευτικό, περίφραξη προϋπολογισμού 40.000,00

– Αργυροπούλι σχολείο, προϋπολογισμού 70.000.00

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ