ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΕΚ. € ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ

Ενα μεγάλο σκάνδαλο  στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας συγκλονίζει την επαρχία της Ελασσόνας, αφού αρκετοί είναι οι καταθέτες που είδαν τα χρήματά τους να έχουν εξαφανιστεί από τους λογαριασμούς που διατηρούσαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας στην Ελασσόνα.

Η υπόθεση δείχνει να παίρνει διαστάσεις θρίλερ στην ευρύτερη περιοχή, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Έκδοση» η φερόμενη ως εγκέφαλος του σκανδάλου υπό το βάρος των αποκαλύψεων απολύθηκε από την τράπεζα και εμφάνισε προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κλινική.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, μετά από καταγγελίες των ίδιων των καταθετών, πολλοί από τους οποίους υποστήριξαν ότι  είχψαν εμπιστοσύνη στην υπάλληλο η οποία προθυμοποιούνταν να τους εξυπηρετήσει σε χρόνο που οι ίδιοι δεν θα βρίσκονταν στην Τράπεζα και προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους πολλοί υπέγραφαν στο λευκό χαρτί της Τράπεζας και στην συνέχεια η υπάλληλος προέβαινε σε διάφορες κινήσεις και όπως επισημαίνουν και εκ των υστέρων διαπίστωσαν πάντα με το αζημίωτο!!
Ένας άλλος τρόπος όπως διηγούνται άλλοι καταθέτες που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά από τους λογαριασμούς τους ήταν να τους πείθει να της εμπιστευτούν μεγάλα ποσά για να εισπράξουν μεγάλο τόκο αφού το επιτόκιο που τους έταζε έφτανε το 10% το μήνα. Μάλιστα σε κάποια περίπτωση καταθέτης πείστηκε και της εμπιστεύθηκε 35.000 € και όπως έλεγε εισέπραξε για δύο μήνες τόκους 7.000 € αλλά από τότε δεν είδε ξανά τα χρήματά του.

Ολα αποκαλύφθηκαν, όταν κάποιοι από τους πηγαίνοντας στην τράπεζα διαπίστωσαν ότι από τους λογαριασμούς τους έλειπαν σημαντικά ποσά, και φυσικά κατέφυγαν στον διευθυντή για να δούνε τι ακριβώς συμβαίνει!!
Αυτό ήταν, όπως ήταν φυσικό ο επικεφαλής του υποκαταστήματος σε συνεργασία με την υποδιευθύντρια όπως επισημαίνουν πρόσωπα που γνωρίζουν, κίνησε τις υποψίες τους και αμέσως άρχισε η πρώτη έρευνα για να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το έλλειμμα 2000 ευρώ σε κάποια στιγμή κατά το κλείσιμο μιας συνηθισμένης τραπεζικής ημέρας.
Το έλλειμμα σχετίζονταν με την υπάλληλο που φέρεται ως ο εγκέφαλος του σκανδάλου, και πλέον ο έλεγχος έγινε πιο ασφυκτικός και καθημερινός.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας ασυνήθιστος σε αριθμό για την τράπεζα συμψηφισμός ενταλμάτων και μάλιστα άσχετων μεταξύ τους.
Μετά από αυτό και προφανώς και άλλων στοιχείων που εντόπισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη κάλεσαν από τα Κεντρικά της Τράπεζας κλιμάκιο για να γίνει συστηματικός και ενδελεχής έλεγχος.
Εν τω μεταξύ πλήθυναν οι καταγγελίες καταθετών για έλλειμμα χρημάτων από τους καταθετικούς λογαριασμούς τους και μάλιστα για ποσά πολύ μεγάλα, ενώ τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν και να γίνεται λόγος για ποσά της τάξεως των 20,30,60,80 χιλιάδων, ακούστηκε και για ποσά των 100 και 300 χιλιάδων , και για δεκάδες καταθέτες που έντρομοι ο ένας μετά τον άλλον διαπίστωναν ότι οι οικονομίες τους έκαναν φτερά!!!
Ακούγεται επίσης ότι …φτερά έκαναν και χρήματα από βιβλιάρια αποθανόντων, και το αξιοσημείωτο είναι ότι φρόντιζε να κάνει την τελευταία πράξη, αν φυσικά προλάβαινε την ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου!!!

Γνωστός Ελασσονίτης μετά το θάνατο της μητέρας του όταν επιχείρησε να βγάλει κάποια χρήματα από τον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ από την στιγμή που στον λογαριασμό έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα από 20 χιλιάδες ευρώ!!
Η συνέχεια του δράματος εξελίχθηκε στο σπίτι της φερομένης ως εγκεφάλου του σκανδάλου όταν άρχισαν να καταφθάνουν απεγνωσμένα καταθέτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή και απώλεια χρημάτων και τα ζητούσαν πίσω!!
Η φερόμενη ως εγκέφαλος απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, ότι δεν είναι καλά και κλήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο την μετέφερε πρώτα στο Κ.Υ. Ελασσόνας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com ελεγκτές πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή σχετικούς ελέγχους στην τράπεζα, ενώ πληροφορίες θέλουν το ποσό που έκανε φτερά να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να προέρχεται από καταθέτες της Τσαριτσάνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ