ΜΕ ΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πληροφορικής α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας  συναντήθηκε με την Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για να συζητήσει μαζί της τις τρέχουσες εξελίξεις με το νέο Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και να της επιδώσει ενημερωτικό. 

Στη συνάντηση αυτή , η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί και η αγωνία όλων των εκπαιδευτικών Πληροφορικών για την τύχη του θεσμού των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, τη μείωση του αριθμού των Σχ. Συμβούλων Πληροφορικής, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ ,την ανάγκη 10ετους υπηρεσίας στην οικεία βαθμίδα για διεκδίκηση θέσεων Στελεχών εκπαίδευσης (κάτι που αποκλείει δηλαδή τους μεταταγμένους συναδέλφους της Α/θμιας από την εν λόγω διαδικασία) αλλά και όλα τα ήδη γνωστά προβλήματα του κλάδου (απώλεια ωρών, εξοπλισμός, εργαστήρια κτλ).

Η Διευθύντρια τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι το θέμα των ΚΕΠΛΗΝΕΤ είναι ένα μεγάλο ζήτημα και ότι θεωρεί ότι το Υπουργείο θα κινηθεί, εν τέλει, προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την επαρκή στελέχωση της νέας δομής που θα αντικαταστήσει τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ , έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα όσο αφορά στη λειτουργία των Σχολικών μονάδων.

Στο θέμα των Σχ. Συμβούλων παρουσιάστηκε από τη πλευρά της αισιόδοξη λέγοντας ότι, με τον τρόπο που θα είναι δομημένη η νέα υπηρεσία αλλά και χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης, ακόμα και ο ένας Συντονιστής εκπαίδευσης Πληροφορικής που θα είναι στη Θεσσαλία θα μπορεί επαρκώς να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Σε αυτό το σημείο, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για το ζήτημα αυτό από την πλευρά του συλλόγου.

Για το θέμα των οργανικών θέσεων αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου και άρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την πορεία του θέματος. Και σε αυτό το σημείο τα μέλη του συλλόγου τόνισαν ξανά την ανάγκη επιτάχυνσης την όλης διαδικασίας προς όφελος των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία εδώ και πέντε χρόνια. Όσο αφορά την προϋπόθεση 10ετους υπηρεσίας στην οικεία βαθμίδα για διεκδίκηση θέσεων Στελεχών εκπαίδευσης, η κ. Αναστασοπούλου απάντησε ότι θεωρεί πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για εξαίρεση των μεταταγμένων στην Α/θμια παρόλο που παραδέχθηκε το γεγονός της ύπαρξης αδικίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, σημειώσαμε ως θετική την αναφορά του Νομοσχεδίου στην απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, την ύπαρξη της πιστοποιημένης γνώσης Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου η οποία τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86, κάτι το οποίο η Διευθύντρια θεώρησε ως δεδομένο ότι οφείλει να υφίσταται. Κλείνοντας την συζήτηση, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το Υπόμνημά μας στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου.

Συνοψίζοντας συνάδελφοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συζήτησή μας υπήρξε γόνιμη και ειλικρινής και θεωρούμε ότι τα προβλήματα που εκθέσαμε ακούστηκαν και οι θέσεις μας έγιναν  απολύτως κατανοητές. Το ΔΣ του ΣΕΠΠΔΕΛ θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των προαναφερθέντων θεμάτων και θα παρεμβαίνει κατάλληλα όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο.

Για να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα του συλλόγου πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ