ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ TRT ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας και ιδρυτής της TRT και του Ράδιο ΒΕΡΑ Αγγελος Αντωνίου. Σε ηλικία 70 ετών, ο δραστήριος επιχειρηματίας απεβίωσε, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας, που παρουσιάστηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Αγγελος Αντωνίου ακολουθούσε θεραπεία κλινήρης στο σπίτι του για το σοβαρό πρόβλημα υγείας, χωρίς δυστυχώς τελικά να κατορθώσει να το ξεπεράσει.

Ξεκίνησε το 1989, πρωτοπορώντας για την εποχή του στον τομέα της ενημέρωσης, ίδρυσε και λειτούργησε το πρώτο τηλεοπτικό πανθεσσαλικό κανάλι και λίγο αργότερα τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ηδη τότε, από δεκαετίες πριν, ο Αγγελος Αντωνίου λειτουργούσε το εργοστάσιο γραφικών τεχνών, το οποίο ακόμη και σήμερα θεωρείται κορυφαίο στην Ελλάδα και απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους.

Για τουλάχιστον μια 25ετία, η TRΤ, υπό την ιδιοκτησία του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα Θεσσαλικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Πριν από τρία χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης προχώρησε σε πώληση του τηλεοπτικού σταθμού στον επιχειρηματία Καραγιώργη, διατήρησε όμως τον σταθμό της Βολιώτικης Ελεύθερης Ραδιοφωνίας (ΒΕΡΑ). Ο ραδιοφωνικός σταθμός, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, τροποποίησε το πρόγραμμα εκπομπής, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του ιδιοκτήτη του Αγγελου Αντωνίου.

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο των γραφικών τεχνών, τον διαδέχθηκαν η κόρη του Τέα, ο γιος του Γιώργος και ο ανιψιός του Γιάννης.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε μεγάλη θλίψη στην οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους, συνεργάτες του, φίλους και γνωστούς.

Η κηδεία του θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται συγγενείς του από το εξωτερικό.

taxydromos.gr

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com