ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Ενα βήμα πριν την ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας είναι το έργο της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Τυρνάβου και ειδικά στο σημείο που θα τελειώνει η παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου και η οποία θα ενώνει την παλιά με την νέα ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης.

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό περίπου 2 εκ. € και το οποίο προβλέπει πέραν της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου, τη διαμόρφωση δύο (2) παράπλευρων οδών, μήκους 460m και 380m, εκατέρωθεν του νέου τμήματος της Ε.Ο.3, στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου αλλά και την κατασκευή των συνοδών έργων:

  • Εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της οδού και των κόμβων
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού (εγκάρσια και διαμήκη τεχνικά έργα για την ομαλή απαγωγή των υδάτων, καθώς και κατάλληλες πλευρικές κατασκευές.
τα σημεία των παράπλευρων οδών

Ηδη ο φάκελος με τη μελέτη και τα στοιχεία του έργου που συντάχτηκαν με ευθύνη του δήμου Τυρνάβου έχει σταλεί προς υπογραφή στο υπουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφέρεια αναμένεται εντός των επομένων ημερών να επιστρέψει με τη σχετική υπογραφή της έγκρισης, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και να χρηματοδοτηθεί ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτησή του.

Ο Κ. Αγοραστός

Μιλώντας στο paidis.com ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις επισημαίνοντας ότι θα γίνει ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και για τους κατοίκους του Τυρνάβου ενώ με τα παράπλευρα έργα θα γίνει μία ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.