ΤΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή ολοκλήρωσης των μελών του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του θεραπευτικού προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιώτατος π. Θεόφιλος – εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο κ. Νέστωρας Αντωνίου – Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Βασίλειος Πινακάς – εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ο κ. Δημήτριος Μπαμπαλής – εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Λάρισας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ, η κα Δέσποινα Καραμπατζάκη – Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, η κα Χρύσα Βουλγαράκη – Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας, ο κ. Κωνσταντίνος Κάππας – Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών της Λάρισας και των Τρικάλων, το Δ.Σ. και μέλη του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, προσωπικό, εθελοντές, συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς των μελών του προγράμματος.

Η απεξάρτηση είναι δυνατή, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν, να σταματήσουν τη χρήση ουσιών και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό δηλώνουν ως φορείς της προσωπικής τους αλλαγής και εξέλιξης, οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν χθες το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και που έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες των ανθρώπων που βρέθηκαν στη θέση αυτή πριν από αυτούς. Αυτό είναι και το μήνυμα του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ εδώ και 29 χρόνια, από το 1989 που ξεκίνησε να λειτουργεί η Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής στη Λάρισα.

Από τότε και στα χρόνια που ακολούθησαν υπάρχει μια διαρκής εξέλιξη και αλλαγή του θεραπευτικού προγράμματος που ακολουθεί τις αλλαγές στη χρήση ουσιών, τις ανάγκες και το προφίλ των εξαρτημένων.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι να λειτουργεί στην πόλη μας, πέρα από τη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής:

Ένα νέο Ανοιχτό Πρόγραμμα για χρήστες χασίς και άλλων ουσιών που τους δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζονται σε εξωτερική βάση.

Ένα νέο Πρόγραμμα που αφορά στις λεγόμενες “νόμιμες” εξαρτήσεις και συγκεκριμένα στην κατάχρηση και την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.

Μία Μονάδα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης χρηστών που είναι κρατούμενοι στα Καταστήματα Κράτησης Λάρισας και Τρικάλων.

Δράσεις Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης, με στόχο την υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού που η πιθανή εμπλοκή τους με τη χρήση είναι στο αρχικό στάδιο.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, που πέρα από την εκπαίδευση, υλοποιεί και άλλες πολιτιστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η παρέμβαση του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι βαθιά ανθρωποκεντρική. Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζεται από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ως ένα ξεχωριστό πρόσωπο και οι ανάγκες του είναι ο στόχος και η πυξίδα για τη λειτουργία και ανάπτυξη του θεραπευτικού προγράμματος. Κεντρικό άξονα αποτελεί η διασφάλιση του δικαιώματος των χρηστών για ουσιαστική απεξάρτηση και αλλαγή τρόπου ζωής (μακριά από οποιαδήποτε εκμετάλλευση οικονομική ή άλλη) και της ανάγκης των χρηστών και των οικογενειών τους για υποστήριξη και θεραπεία. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ