ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Σημαντική διάκριση απέσπασε ο  Δήμος Λαρισαίων στην  εκδήλωση της GreekIbby, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα βραβεία του 2018 σε συγγραφείς, εικονογράφους, μεταφραστές και φορείς η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου,

στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κατηγορία  Βραβείο σε δήμο στον οποίο λειτουργούν με επιτυχία προγράμματα καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας δια βίου αναγνωστών για το πρόγραμμα «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας». Αθλοθέτης του βραβείου η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» οργανώνεται και υλοποιείται από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, για 13 συναπτά έτη, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου(2 Απριλίου).

Κάθε χρόνο πάνω από 1500 μαθητές έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου και να έλθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ