ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΛΙ ΓΚΟΚΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας με αφορμή τη σημερινή δίκη του Τούρκου αγωνιστή στη Λάρισα

Στις 2 Απρίλιου, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ, 10.00 η ώρα, στο Εφετείο Λάρισας, εκδικάζεται η υπόθεση έκδοσης του Ali.E. GOKOGLU στην Τουρκία.

O Ali.E. GOKOGLU είναι Τούρκος ποιητής και συνδικαλιστής. Αγωνιστής της αριστεράς και του εργατικού κινήματος, στρατευμένος από τη δεκαετία του ’60 στη μάχη κατά του φασισμού και ιμπεριαλισμού. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και  ποιητικών συλλογών, εκλεγμένος πρόεδρος των λιμενεργατών στην πόλη ΜΕΡΣΙΝ, πρόεδρος των λιμενεργατών της Τουρκίας (TURK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ SENDİKASI), μέλος στο Δ.Σ της Διεθνής Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF), αρχισυντάκτης πολιτικού περιοδικού και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD). Στα 50 του χρόνια έχει υποστεί από το καθεστώς της Τουρκίας πολλές διώξεις και βασανιστήρια.

O Ali.E. GOKOGLU συνελήφθηκε στην Αθήνα στις 28 Νοέμβρη του 2017, μαζί με άλλους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, με βάση μια σκευωρία που στήθηκε από μυστικές υπηρεσίες για δήθεν προετοιμασία δολοφονικής επίθεσης κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα αιτήματα έκδοσης των συλληφθέντων αγωνιστών από την Τουρκία.

Τα πρώτα τρία εντάλματα απορρίφθηκαν ήδη από το αρμόδιο Εφετείο Αθηνών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να αποδέχεται και να εξετάζει τα αιτήματα της Τουρκίας για εκδόσεις.

Τα αιτήματα έκδοσης είναι ένα μέσο πίεσης και απειλής της Τουρκίας κατά των αγωνιστών και πολιτικών προσφύγων απ’ την Τουρκία παράλληλα με τις λίστες καταζητούμενων στις οποίες έχει συμπεριλάβει κάθε Τούρκο ή Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα. Το τελευταίο διάστημα, πάνω από 900 άτομα κηρύχθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ως καταζητούμενοι τρομοκράτες και η επικήρυξή τους κυμαίνεται από 300 χιλιάδες – 4 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας.  Δεν τους αρκεί μόνο να επιτίθενται στο κίνημα της Τουρκίας, αλλά, με την συ-νεργασία των ιμπεριαλιστικών καθεστώτων, με κάθε τρόπο επεμβαίνουν και στους αντι-πάλους τους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Με τους τρομονόμους χαρακτηρίζουν όλες τις δημόσιες δράσεις ως τρομοκρατικές πράξεις και καταπατούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Φίλοι του ελληνικού λαού είναι οι αγωνι-στές, οι αντιφασίστες, οι αντιιμπεριαλιστές και όχι το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Οι αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν βασίζονται στον κοινό αγώνα των λαών κατά του ιμπεριαλισμού και γι’ αυτό, όπως μέχρι τώρα, και στο μέλλον θα δυναμώνουν τον κοινό αγώνα με ελληνικές οργανώσεις και Τούρκικες οργανώσεις, φορείς και συνδικάτα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για αυτές τις μεθοδεύσεις κατά των Πολιτικών Προσφύ-γων από την Τουρκία.

Καταγγέλλουμε  τη συνεχιζόμενη πολιτική της μαύρης προπαγάνδας και την δικαστική συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην έκδοση των Τούρκων αγωνιστών στον Ερντογάν

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους διωκόμενους αγωνιστές, να απαιτήσει την παύση της δίωξης τους και την απελευθέρωση τους, να καταδικάσει την κυβερνητική πο-λιτική. Να σφυρηλατήσει τη διεθνιστική αλληλεγγύη και το κοινό μέτωπο των λαών ενά-ντια στον ιμπεριαλισμό και στις αντιδραστικές πολιτικές των κυρίαρχων τάξεων, ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ