ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Τρέχουν οι εξελίξεις που αφορούν στη συνένωση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και το θέμα της μεταφοράς της Γεωπονικής Σχολής στη Λάρισα, αφού όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

με τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ξ. Σπηλιώτης που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις των δύο ιδρυμάτων, υπογραμμίζοντας πως μέχρι τέλους του μήνα αναμένεται και το σχετικό πόρισμα του υπουργείου Παιδείας για το όλο θέμα.

«Οι όποιοι λαϊκισμοί είναι άγονοι», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης ζήτησε τη συμβολή όλων για τη μεταφορά της Γεωπονικής στη Λάρισα υπογραμμίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «θα ζητηθούν πίσω οι εκτάσεις του ΤΕΙ», με τις παρατάξεις να συμφωνούν στη συνένωση πλην της ΛΑΣΥ που εκτίμησε πως το υπουργείο προωθεί συνενώσεις και συγχωνεύσεις «με στόχο τη μείωση των πόρων».

«Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με το Βόλο», τονίστηκε στη συνεδρίαση, ενώ τους προβληματισμούς τους για το όλο θέμα κατέθεσαν στο σώμα ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Στ. Ζαούτσος, καθηγητές του ΤΕΙ και το μέλος της επιτροπής συνένωσης Ν. Μπάτης, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία Σχολής Υγείας στη Λάρισα, με την παράλληλη δημιουργία Αντικαρκινικού Κέντρου στην περιοχή.

«Στόχος μας να συγκεραστούν οι διαφορές και να μην τορπιλιστεί η προσπάθεια, αφού η συνένωση δείχνει μονόδρομος», κατέληξαν οι ομιλητές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του καθηγητή Αλ. Παπαχατζή, ο οποίος εστιάζοντας στις αντιδράσεις του Βόλου για τη Γεωπονική Σχολή ανέφερε πως «ο Βόλος στερείται υποδομών για να μπορέσει να την κρατήσει και να πράξει έργο».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ