ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για την “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας 2018” η οποία διήρκησε από 26 έως 30 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Α/θμιας  και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Με το σύνθημα “Μεγαλώνω διαβάζοντας” πάνω από 1300 παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου, σε 40 προγραμματισμένες συναντήσεις με αναγνωρισμένους δημιουργούς, συγγραφείς, εικονογράφους με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις:

μαθητών από τα 36ο, 41ο, 38ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 22ο, 29ο, 37ο, Δημοτικά Σχολεία Λάρισας,  το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας και τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στο νέο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με τους συγγραφείς Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη, Κώστα Στοφόρο, Κατερίνα Τζαβάρα, Διονύση Λεϊμονή και Μάνο Κοντολέων

μαθητών από τα 12ο, 16ο, 19ο, 23ο, 24ο, 25ο, 26ο, 27ο, 33ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων (Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου, Λέσχη Πολιτισμού Ιπποκράτη, Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά”- Χαραυγή, Λέσχη Πολιτισμού Νέας Σμύρνης, Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου, Λέσχη Πολιτισμού Νεάπολης, Λέσχη Πολιτισμού Νεράιδας) με τους συγγραφείς Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Ευδοκία Ποιμενίδου, Λίνα Μουσιώνη, Βαγγέλη Κολώνα, Χριστίνα Γιολδάση, Λητώ Τσακίρη, Μπέττυ Μαγρίζου και Εύη Γίτσα.

μαθητών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων (14ο Δημοτικό Σχολείο Ιπποκράτη, 8ο Νηπιαγωγείο Χαραυγής, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, 44ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πολιτείας, 33ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης, 33ο Νηπιαγωγείο,  ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, 4ο Δημοτικό Σχολείο) με τους συγγραφείς Γιώτα Φώτου, Ευδοκία Ποιμενίδου, Λίνα Μουσιώνη, Βασιλική Δραγάζη, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, και Μαρία Αράπκουλε.

Επίσης στα πλαίσια της “Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας”, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά “Στη βιβλιοθήκη μαζί”. Ένα πρόγραμμα γνωριμίας με το θαυμαστό κόσμο των βιβλίων μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων από τον 12ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας.  Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Λίνα Μουσιώνη, αρχαιολόγος- συγγραφέας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, που για δέκατη τρίτη χρονιά συνεχίζεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνδιοργανωτές, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Τέλος είναι ιδιαίτερη τιμή για μας και την πόλη μας το βραβείο της GreekIbby, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2018 που απενεμήθη στο Δήμο Λαρισαίων στην κατηγορία Βραβείο σε Δήμο στον οποίο λειτουργούν με επιτυχία προγράμματα καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας δια βίου αναγνωστών για το Πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ