ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ

Ο βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε σήμερα τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου

Στον απόηχο της βράβευσης του στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων και στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας επισκέφτηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμού Τυρνάβου,

όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού για τις διακρίσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση εμπαίζει, με τον χειρότερο τρόπο, τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που είχε δεσμευτεί για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και πράττει ακριβώς το αντίθετο!

Στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στο νομό μας, παραγωγοί και οινοποιοί, δίνουν καθημερινά μάχη ποιότητας και εξωστρέφειας, έχοντας καταφέρει να τοποθετήσουν το ελληνικό κρασί και τσίπουρο στα υψηλότερα ράφια της Ευρώπης.

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, πάντα πρωτοπόρος, δείχνει τον δρόμο…

Είναι αδιανόητο, μετά από δέκα χρόνια καταστροφικής, για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, κρίσης, να ψάχνουμε ακόμη τα αυτονόητα.

Εδώ, από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, έναν Συνεταιρισμό – πρότυπο, καλώ την ελληνική Κυβέρνηση να καταργήσει τον φόρο στο κρασί.

Να καταβάλει ακόμη, κάθε προσπάθεια ώστε να μην εφαρμοστεί στη χώρα μας ο κοινοτικός κανονισμός, που προβλέπει την δυνατότητα εμφιάλωσης και εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής των ποτών γεωγραφικής ένδειξης, που θα πλήξει καίρια το τσίπουρο, έμβλημα της περιοχής, με τεράστιες συνέπειες τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την χώρα μας ευρύτερα.

Στη ΝΔ εργαζόμαστε για την διαμόρφωση ενός πλαισίου ανταγωνισμού που θα επιτρέψει και στους οινοποιούς να οραματιστούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κ. Κέλλα για την στήριξη στον Συνεταιρισμό μας.

Θέλω να τονίσω και εγώ από την μεριά μου, με την ευκαιρία της επίσκεψής του, την αναγκαιότητα κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Κρασί, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό και υποβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων, σε μαρασμό τόσο τα Συνεταιριστικά Οινοποιεία, όσο και την αγορά.

Είμαι ακόμη απόλυτα σύμφωνος με τον κ. Κέλλα για εγρήγορση απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού, που προβλέπουν τη δυνατότητα εμφιάλωσης ποτών ΠΓΕ εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής».

Στη συνάντηση με τον Λαρισαίο πολιτικό στα γραφεία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο   Τσιτσιρίγγο, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο Γραμματέας κ. Απόστολος Καλμπούρης, ο διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η οινολόγος κ. Σούλα Παναγιώτου, ο διευθυντής πωλήσεων κ. Αθανάσιος Πλιάκας, ο Ιατρός Εργασίας του Συνεταιρισμού κ. Ανδρέας Καλακαλάς και το πρώην στέλεχος κ. Γιώργος Παπαλέξης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ Τυρνάβου Χριστόφορος Κατσαρός, ο Τομεάρχης Υποδομών της ΔΗΜΤΟ   κ. Χρήστος Παληός.και τα μέλη Γιώργος Σακούτσιος και Κώστας Κόκκινος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ