ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της Σ.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών νομού Λάρισας

«Υπάρχουν σχολεία του νομού Λάρισας με πλεονάζοντες και υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία παρ’ όλα αυτά δηλώνουν κενά!», δήλωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Αναστασοπούλου.

Προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη η διορισμένη Π.Δ.Ε. συνειδητά ρίχνει τα βάρη της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε δήθεν ανεύθυνους Διευθυντές σχολείων.

Την πληροφορούμε ότι είναι μάταιος κόπος και η λάσπη που εκτοξεύει δεν μας αγγίζει. Τα κενά και πλεονάσματα οφείλει να γνωρίζει, ως εποπτεύουσα αρχή, δίνονται από τους Διευθυντές των σχολείων με συγκεκριμένη διαδικασία (Πίνακες Α), όπου αποτυπώνονται επακριβώς τα τμήματα, οι προβλεπόμενες ώρες και οι ώρες που καλύπτουν οι οργανικά ανήκοντες καθηγητές.

Το σχολείο δεν είναι επιχείρηση του Διευθυντή για να προσλαμβάνει ή να απολύει καθηγητές. Υπάρχουν νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα και εγκύκλιοι που εφαρμόζονται ήδη από τη δεκαετία του 1990. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί πλέον «ο μεγάλος αδελφός», διάβαζε Myschool, και ως εκ τούτου η πραγματική εικόνα κάθε σχολικής μονάδας είναι στη διάθεση της Διεύθυνσης, της Π.Δ.Ε. και του Υπουργείου, κάθε ώρα και στιγμή.

Την προκαλούμε λοιπόν, να δώσει στη δημοσιότητα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία δηλώνουν ψευδή στοιχεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ