ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Η ΕΟΑΣΝΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΕΒ

Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ αποτελούμενη από τους Ρ. Μαρούδα, Γ. Κουκούτση και Α. Λαχανά συναντήθηκε με τον Υπουργό ΑΑΤ Β. Αποστόλου σε συνέχεια της συνάντησης την περίοδο των Μπλόκων όταν και του θέσαμε ανάμεσα στα άλλα αιτήματα μας και την απένταξη από τον ΓΟΕΒ

των αγροκτημάτων Γαλήνης, Πλατυκάμπου, Μελισσοχωρίου, Κιλελέρ.

Η ΕΟΑΣΝΛ είχε αποστείλει υπόμνημα με το αίτημα κατόπιν παρότρυνσης του κ. υπουργού τότε και ανάμεσα στα άλλα συμπεριλάβαμε σχετικές  αποφάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ και το πιο σημαντικό απόφαση του ίδιου του Δ.Σ του ΓΟΕΒ που συμφωνούσε με την απένταξη των παραπάνω χωριών από τον ΓΟΕΒ.

Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας μετά τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

“Αντιμετωπίσαμε την γνωστή τακτική της κυβέρνησης περί μη ρεαλιστικών αιτημάτων και θεωρούμε ότι υπήρξε εμπαιγμός από τον κ. Αποστόλου και το Υπουργείο.  Ενώ αναγνώρισαν σαν δίκαιο το αίτημα μας όχι μόνο δεν προτίθεται να το ικανοποιήσει αλλά άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι θα ενταχθούν και άλλα χωριά και περιοχές στον ΓΟΕΒ πληρώνοντας το σχετικό χαράτσι.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναγκάσει τους αγρότες της περιοχής να πληρώνουν για αποστραγγιστικά και εγγειοβελτιωτικά έργα. Εκφράζουμε την οργή και απογοήτευση των αγροτών  που σε μια περίοδο που εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της Ε.Ε το εισόδημα τους συνεχώς μειώνεται, τώρα θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακόμη ένα χαράτσι που προστίθεται στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, της αυξημένης ληστρικής φορολόγησης, των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ.

Η απόφαση της κυβέρνησης δεν μας εκπλήσσει. Εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής που φορτώνει όλα τα βάρη στους αγρότες ενώ αυτά τα έργα έπρεπε να γίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό τον οποίο συμβάλουν και οι αγρότες με την αυξημένη φορολογία.

Υπάρχουν ουσιαστικές και σημαντικές ευθύνες στην κυβέρνηση, στους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές που κατά τα αλλά είναι λαλίστατοι όμως για το θέμα του ΓΟΕΒ που το γνωρίζουν πολύ καλά αφού προέρχονται και από τον συγκεκριμένο Δήμο δεν λένε κουβέντα.  Ευθύνες έχουν  και όσοι υπηρέτησαν στο ΥΠΑΑΤ με προηγούμενες κυβερνήσεις και ενώ είχαν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την θέση τους για να δώσουν λύση δεν το έπραξαν.

Η ΕΟΑΣΝΛ και ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Πλατυκάμπου δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος για απένταξη των παραπάνω χωριών από το χαράτσι του ΓΟΕΒ και σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούν να επιβληθεί το χαράτσι στους αγρότες και άλλων χωριών. Καλούμε τους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση καθώς και όπως φάνηκε από την χθεσινή συνάντηση, το μόνο που φοβάται και υπολογίζει η  εκάστοτε κυβέρνηση και οι υπουργοί-βουλευτές της είναι ο μαζικός αγώνας των αγροτών και τα τρακτέρ στους δρόμους.

Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Κιλελέρ να στηρίξουν ακόμη πιο δυναμικά το δίκαιο αίτημα των αγροτών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ