KAPA RESEARCH: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δυο εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Έθνος”, η δημοσιοποίηση των ευρημάτων της οποίας προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, όπως και αναμενόταν.

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο: Η “ψαλίδα” της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κι άλλο, από το 4,8% στο 4,4%. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εκείνη η οποία είχε καταγράψει το τελευταίο διάστημα τις μικρότερες διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα που θα διεκδικήσουν την εξουσία, μια τόσο μικρή διαφορά ωστόσο δημιουργεί εκ των πραγμάτων άλλες εντυπώσεις και… ψυχολογία, στο πολιτικό σκηνικό.

Το δεύτερο σημαντικό δεδομένο είναι η… πρωτιά των αναποφάσιστων στην πρόθεση ψήφου, μπροστά δηλαδή από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 24%, (αναποφάσιστοι, άκυρο – λευκό, δεν θα ψηφίσω), η Νέα Δημοκρατία στο 21,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,2%. Το εύρημα αυτό έρχεται να “κουμπώσει” με την πάγια και σαρωτική υπεροχή που καταγράφει ο “κανένας” στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με την Κάπα Research να δίνει 47,5% στον “κανένα”, 28,5% στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και 22,5% στον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

Νέα Δημοκρατία 21,6%

ΣΥΡΙΖΑ 17,2%

Κίνημα Αλλαγής 7,8%

Χρυσή Αυγή 7,8%

ΚΚΕ 6,3%

Ανεξάρηττοι Έλληνες 2,5%

Ένωση Κεντρώων 2,3%

Λαϊκή Ενότητα 1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%

Εθν. Ενότητα ΛΑΟΣ 1,4%

Πλεύση Ελευθερίας 1,4%

Ελληνική Λύση 1,7%

Μέρα 25 1,2%

Άλλο 2,1%

Ακυρο Λευκό 2,2%

Αναποφάσιστοι 13,7%

Δεν θα ψηφίσουν 8,1%

Home 6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ