ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καταγγέλλουν  στους  χιλιάδες συνταξιούχους του νομού, την απαράδεκτη  αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του κ. Πετρόπουλου  και της κυβέρνησης να παραχωρήσει το ιδιόκτητο οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου στη Λάρισα

χωρίς καν απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ, το οποίο προορίζονταν  και οι συνταξιούχοι απαιτούν να γίνει το νέο ιδιόκτητο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, όπως ήταν και πάγιο ομόφωνο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας,  σωματείων  αλλά  και άλλων συνδικαλιστικών φορέων της πόλης.

Το οικόπεδο του ΙΚΑ, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των ασφαλισμένων και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης ή της διορισμένης διοίκησης του και γι’ αυτό δεν μπορεί να το παραχωρεί όπου αυτήν θέλει.

Είναι  υποχρεωμένοι  απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους του νομού μας να υλοποιήσει παλιότερη απόφαση της για την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) όπως μας διαβεβαιώνουν χρόνια τώρα.

Αντί αυτού η κυβέρνηση, μέσου του υφυπουργού εργασίας, ανακοίνωσε ότι το παραχωρεί στον Δήμο Λαρισαίων!!!! για να γίνει χώρος πρασίνου, βάζοντας ταφόπλακα στην διεκδίκηση των οργανώσεων μας για   απόκτηση ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΦΚΑ στη  Λάρισα, που  είναι η μοναδική πόλη που δεν έχει ιδιόκτητο κτίριο και νοικιάζει πληρώνοντας τεράστια ποσά για   ενοίκια και σε ακατάλληλους ιδιωτικούς χώρους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ικανοποιητικά τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους και  ασφαλισμένους.

Θέλουμε να στιγματίσουμε τους πανηγυρισμούς της Δημοτικής Αρχής Λάρισας που  απέκτησε ένα χώρο πρασίνου, θέλουμε να τους θυμίσουμε ότι μια σειρά χώροι που είχαν δεσμευτεί από παλιότερες δημοτικές αρχές για πλατείες, χώρους πρασίνου και παιδικών χαρών, αποχαρακτηρίζονται από την σημερινή δημοτική αρχή και δίνονται σε ιδιώτες για αξιοποίηση, χώροι πρασίνου, όπως το αισθητικό άλσος και άλλοι που  έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη.

Απαιτούμε από το  Δ.Σ του ΕΦΚΑ:

Να μην  επικυρώσει η αυθαίρετη και παράνομη απόφαση της κυβέρνησης για παραχώρηση του ιδιόκτητου οικοπέδου του ΙΚΑ στον Δήμο Λαρισαίων.

Να σταματήσει κάθε ενέργεια για μετεγκατάσταση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ στην Φιλιππούπολη που θα πληρώνει περίπου 100.000 ευρώ ενοίκια ετησίως και δεν εξυπηρετεί από γεωγραφικής άποψης αλλά και κόστους  την πλειοψηφία των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων,.

Να προχωρήσει άμεσα την δημοπράτηση και κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (διοικητικές, υγειονομικές), όπως είχε αποφασισθεί και εξαγγελθεί το 2010 από την διοίκηση του ΙΚΑ, στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου, γιατί πιστεύουμε ότι σ’ αυτό το σημείο εξυπηρετείται η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων  και των ασφαλισμένων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com