ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή και το σοβαρό εργατικό ατύχημα, που έγινε πριν από λίγες μέρες. Επισκέφτηκε την εργαζόμενη που έπαθε το ατύχημα,

τις παρέδωσε την επερώτηση, που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή (για την υγιεινή και την ασφάλεια στο νοσοκομείο) και  εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματος.

Το  κλιμάκιο και ο βουλευτής  επισκέφτηκε χώρους του νοσοκομείου, αλλά και  το χώρο των πλυντηρίων όπου συνέβηκε το ατύχημα και είχε συζήτηση  με τους εργαζόμενους, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου.  Επισήμανε ότι το ατύχημα και το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων  είναι πρωτίστως  πολιτικό, έχει σχέση με την  πολιτική  που ακολουθεί  και στον τομέα αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Έτσι, μπροστά στο να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις προκειμένου  να ενισχυθεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, καταργούνται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, δεν παίρνονται  τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια  και τη ζωή των εργαζομένων, αφού αποτελούν  κόστος,  αναιρούνται και θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού για δημόσια δωρεάν  υγεία. Χαρακτήρισε ακόμη απαράδεκτο το γεγονός ότι και μετά το ατύχημα συνεχίζουν οι εργαζόμενες να μην έχουν ατομικά μέσα προστασίας.

Επισήμαναν ότι για τα απαρχαιωμένα μηχανήματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, την  εντατικοποίηση της εργασίας, την παντελή έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας,   ευθύνη έχουν οι διοικήσεις του νοσοκομείου, η 5η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και διαχρονικά όλες οι  κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Στη συνάντηση με το διοικητή αναδείχθηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων σε προσωπικό, όπως και  η λήψη όλων των απαραίτητων  αναγκαίων μέτρων από την πλευράς της διοίκησης που θα εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας στο νοσοκομείο, αλλά  και όλων των αναγκαίων απαραίτητων ατομικών μέτρων προστασίας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση  δεν χωράει κανένας συμβιβασμός ανοχή και αναμονή. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου  θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να οργανώσουν την πάλη. Και επειδή αυτό που επικρατεί στα νοσοκομεία  δεν αφορά μόνο  τους εργαζόμενους σε αυτά, αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, αφορά το μαζικό κίνημα, σε συμμαχία να δρομολογήσουν γενικότερες αλλαγές για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ